Hyppää sisältöön

Sopimuskausi 2020

Sopimuskauden 2020 osalta viljan vastaanotto on käynnissä. Meneillään olevalle kaudelle ei enää tehdä sopimuksia.

Sopimuskausi 2020 on parhaillaan meneillään. Sopimukset tehtiin keväällä ja kesällä 2020 ja sopimuserien toimitukset ovat parhaillaan käynnissä. Sopimusmalleja on käytössä useita. Ohessa lyhyt kuvaus käytössä olevista sopimusmalleista.

Markkinahintainen sopimus

Markkinahintaisessa sopimuksessa sovitaan laji, lajike ja sopimusmäärä. Sopimusmäärää ei ole rajoitettu minimin eikä maksimin osalta. Hinta määräytyy toimitusajankohdan sopimisen hetkellä. Sopimuserien toimitusaika on alkanut heti puintikauden alussa kesällä 2020 ja päättyy ensi kesään 2021/05. Sopimushalukkuuden voi tehdä viljalaarissa tai laittamalla viestiä viljanostajille. Markkinahintaisen sopimuksen on voinut tehdä myllyviljoista, luomumyllyviljoista, härkäpavusta, mallasohrasta, rehuviljoista ja öljykasveista.

Kiinteähintainen sopimus

Kiinteähintaisessa sopimuksessa sovitaan sopimuksen tekohetkellä laji, lajike, määrä ja hinta. Hinta julkaistaan raisio.com/viljat/viljelykasvien hinnat –sivulla. Hintaa ei voi muuttaa jälkikäteen ja sopimus edellyttää toimitusta. Jos kasvusto tuhoutuu  hankalien olosuhteiden takia, sopimus voidaan purkaa viljelijän ilmoituksella. Ilmoitus tulee tehdä mahdollisiman pikaisesti, kun vauriot on selvinneet. Kiinteähintaisen sopimuksen on voinut tehdä myllyviljoista, luomumyllyviljoista, härkäpavusta, mallasohrasta, rehuviljoista ja öljykasveista.

Toimitusjaksosopimus

Toimitusjaksosopimuksessa sovitaan laji, lajike, määrä sekä haluttu toimitusjakso. Hinta määräytyy markkinahinnan mukaan toimituslupaa sovittaessa. Toimitusjaksosopimus on mainio vaihtoehto, jos viljan toimitukset painottuvat kevääseen.

Toimitusjaksoja on kolme ja niille maksetaan sopimuspalkkioita seuraavasti
Toimitusjakso I: toimitukset 1.10 – 31.12.202o, sopimuspalkkio 3 €/tonni
Toimitusjakso II: toimitukset 1.1. – 31.3.2021, sopimuspalkkio 4 €/tonni
Toimitusjakso III: toimitukset 1.4. – 30.6.2021, sopimuspalkkio 7 €/tonni

Vehnä Plus sopimus

Vehnä Plus sopimuksessa vehnän hinta on suoraan sidottu Euronext (Matif)-pörssin hintanoteeraukseen ja markkinatilanteesta riippuvaan basikseen. Pörssin futurihintaa voit seurata täältä ja basis löytyy hintasivultamme.

Kaura Plus sopimus

Kaura Plus sopimus on nyt toista sopimuskautta käytössä oleva sopimusmalli. Sopimuksen kautta haluamme kannustaa huippulaatuisen kauran tuotantoon. Kaura Plus -sopimuksessa suurimokauran hinta muodostuu perushinnasta, laatuhinnoittelusta ja 5 €/tn sopimuspalkkiosta. Sopimuspalkkio maksetaan, kun suurimokaura täyttää kaikki vastaanottovaatimukset ja on hehtolitrapainoltaan vähintään 58 kg ja jyväkoko (< 2 mm) on korkeintaan 4 %. Suurimokauraerät toimitetaan 1.10.2020-31.5.2021 välisenä aikana. Jos tähtäät myllylaatuun ja sinulle sopii kauran toimitus sadonkorjuuajan jälkeen, niin Kaura Plus –sopimus kannattaa ehdottomasti valita.

Ruis Plus -sopimus

Ruis Plus sopimuksessa sovitaan lajike ja sopimusmäärä. Nimensä mukaisesti sopimuksen voi tehdä vain rukiille. Hinta pohjautuu Raision kevätvehnän hintanoteeraukseen + 10 €/tn toimitusajankohdan määrittämisen hetkellä. Toimitusajan voi sopia sen jälkeen, kun avaamme kevätvehnän hintanoteerauksen sadolle 2021. Ruis Plus sopimuksia teemme vai rajoitetun määrän.

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää, älä jää miettimään. Raision viljan ostajat palvelevat ammattitaidolla ja kokemuksella.

Viljakaupan yhteystiedot

 

Haku