Hyppää sisältöön

Sopimuskausi 2025

Sopimuskausi 2025 alkaa syysviljojen sopimuksilla

Sopimuskausi 2025 alkaa syysviljojen; rukiin ja vehnän sopimusten tekemisellä. Teemme viljelysopimuksia kaikista lajikkeista, mutta viljelijän tulee lajiketta valitessa varmistaa, että elintarvike (mylly) käyttöön soveltuvan laadun saavuttaminen on mahdollista. Rukiin osalta kannattaa kiinnittää huomiota talvehtimisen ja satotason lisäksi sakoluvun kestävyyteen ja torajyväkestävyyteen. Syysvehnässä tärkeää on myös sakoluvun kestävyys ja taso, sekä kohtuullinen valkuaispitoisuus.

Syysviljoille voi valita perussopimuksen (markkinahintainen sopimus) kiinteähintaisen sopimuksen tai VarastoPlus-sopimuksen. Sopimusviljelyn perussopimus on edelleen markkinahintainen sopimus. Perussopimuksen voi tehdä heti, kun olet tehnyt päätökset tulevan kasvukauden viljelykasveista ja tuotantomääristä. Perussopimuksen osia voi sitten talven ja kevään aikana eriyttää erikoissopimuksiksi tarpeen mukaan.  Sopimusviljalle voi kiinnittää toimitushinnan heti tai sitten myöhemmin kauden aikana. Kiinteähintainen sopimus tulee vahvistaa allekirjoituksin. Hintatiedot löytyvät viljelykasvien hintasivulta. 

Syysviljojen osalta on tärkeää ilmoittaa ostajalle (Raisiolle), jos suunniteltuun kylvöalaan tulee niin suuria muutoksia, että ne vaikuttavat toimitusvarmuuteen. Lisäksi keväällä 2025 on varmistettava kasvuston kasvukunto ja mahdollisista talvituhoista ilmoitettava viipymättä ostajalle.

Vinkkejä rukiin viljelyyn voi tarvittaessa lukea VYR:n päivittämästä Rukiin viljelyoppaasta.

 

Ravintoraisio Oy viljelykasvien yleiset hankintaehdot

Ravintoraisio Oys allmänna villkor för anskaffning av odlingsgrädor

Ravintoraisio Oy:n viljelysopimusehdot sopimusviljelijöille vuodelle 2024 on julkaistu 21.12.2023.

Ravintoraisio Oy viljelysopimusehdot sopimusviljelijöille vuodelle 2024

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää, älä jää miettimään. Raision viljan ostajat palvelevat ammattitaidolla ja kokemuksella.

Viljakaupan yhteystiedot

 

Haku