Hyppää sisältöön

Kestävä viljan tuotanto

Viljan vastuullinen ja kestävä tuotanto on osa Raision vastuullisuusohjelmaa.

Vastuullisuus on meille raisiolaisille tärkeä asia. Vastuullisuus koostu monista eri asioista, kuten ympäristön, ihmisten ja ilmaston hyvinvoinnin huomioonottamisesta ja kunnioittamisesta.

Olemme panostaneet paljon eri sektoreilla vastuullisuuteen. Tutustu vastuullisuusohjelmaamme eli Hyvän ruuan ohjelmaan täältä.

Oman tekemisen lisäksi Raisio edellyttää, että myös sen tavarantoimittajat, mukaan lukien viljaraaka-aineen toimittajat, toimivat vastuullisesti. Muutama vuosi sitten sisällytimme Tavarantoimittajien eettiset periaatteet myös viljelysopimusehtoihin. Olemme myös käynnistäneet viljatilojen auditoinnin, joka tarkoittaa muutamien sopimustilojen auditointia vuosittain.

Tavarantoimittajan eettiset ohjeet

98 % sopimusviljelijöistämme on sitoutunut ympäristön hoitamiseen

Talvella 2020 teettämämme sopimusviljelijäkyselyn vastausten mukaan 98 % sopimusviljelijöistämme kuuluu maatalouden ympäristöjärjestelmään.

Sopimusviljelijämme ovatkin sitoutuneet maatalousmaan ja ympäristön hoitamiseen. Suosittelemme kaikkia sopimusviljelijöitämme olemaan mukana ympäristöohjelmassa.

Hiilineutraalit tuotantolaitokset

Kun Nokian myllyn uusi lämpölaitos valmistuu vuonna 2021, Raisio-konsernin kaikki omat tuotantolaitokset ovat energiatuotannoltaan hiilineutraaleja.

Raisiossa sijaitsevan teollisuusalueen laitokset ovat olleet hiilineutraaleja jo vuodesta 2018.

Ilmastonmuutos ja hiilineutraalius

Haku