Hyppää sisältöön

Kasvipohjaisia tuotteita uudesta suomalaisesta ruokatehtaasta

Raisio-konsernin uusi elintarviketehdas on otettu käyttöön kevään 2021 aikana, ja ensimmäiset siellä valmistetut tuotteet ovat tulleet suomalaisten kauppojen hyllyille syyskuun 2021 alussa. Moderni tehdas automatisointeineen takaa tasaisen laadun, parhaan mahdollisen tuoteturvallisuuden ja täydellisen jäljitettävyyden.

Raisionkaaren tehdasalueella sijaitseva tehdas on moderni, pitkälle automatisoitu sekä suunniteltu ja rakennettu ainoastaan kasviperäisten raaka-aineiden ja tuotteiden käsittelyyn ja valmistukseen. Asiakkaan ja kuluttajan näkökulmasta automatisointi tarkoittaa laadun tasaisuutta ja parasta mahdollista tuoteturvallisuutta.

Automaatio takaa täydellisen jäljitettävyyden, ei ainoastaan raaka-aineiden osalta vaan myös jokaiseen tuote-erään käytettyjen laitteiden ja prosessiparametrien osalta. Uudelta tehtaaltamme tulevat tuotteet ovat gluteenittomia ja vegaanisia. Tehtaassa ei käsitellä maitoa, soijaa eikä pähkinää.

Raision tehdasalue on hiilineutraali, ja uuden tehtaan lämpö ja höyry tulevat tehdasalueen omasta bioenergialaitoksesta. Tehdasalueella on käytetty hiilineutraalia sähköä jo kymmenen vuoden ajan.

Olemme valtavan ylpeitä modernista uudesta tehtaastamme ja iloisia siitä, että voimme tuoda vahvojen brändiemme valikoimaan Suomessa valmistettuja, suomalaisesta gluteenittomasta kaurasta tehtyjä tuotteita. Yhteistyössä kaupan kanssa olemme rakentaneet mielenkiintoisen tuotekokonaisuuden, joka vastaa käynnissä olevaan ruokamurrokseen ja kasvipohjaisen ruuan kasvavaan kysyntään.”

Pekka Kuusniemi, Raisio Oyj:n toimitusjohtaja

Kaurapohjaisia uutuuksia

Kuluttajien valinnat suuntautuvat entistä voimakkaammin terveelliseen ja vastuullisesti tuotettuun kasvipohjaiseen ravintoon. Raisio vastaa kasvavaan kysyntään tuomalla markkinoille herkullisia kaurapohjaisia tuotteita suomalaisten rakastamilta brändeiltä.

Raision kaurapohjaiset uutuudet ovat luonnollisesti terveellisiä ja valmistettu kotimaisesta, gluteenittomasta kaurasta. Kaura antaa tuotteille pehmeän ja täyteläisen maun ja rypsiöljyn ansiosta tuotteiden rasvan laatu on kunnossa.

 

Investointeja sekä Raisioon että Nokialle

Raisio on investoinut vuosina 2018–2021 lähes 70 miljoonaa euroa tuotantokapasiteetin kasvattamiseen ja tuotevalikoiman laajentamiseen.

Uuden tehtaan toimintaa tukevat investoinnit, jotka aiemmin tehtiin Nokian myllylle mahdollistamaan gluteenittoman kauran valmistus. Nokian mylly toimittaakin uuden tehtaan kaurapohjaisten tuotteiden kauraraaka-aineen.

Kasvipohjaista ruokaa myös Kauhavalta

Raision tuotetarjonta laajeni keväällä 2021, kun härkäpapubrändit Beanit® ja Härkis® tulivat osaksi Raisio-konsernia. Beanit®-brändi on kasviproteiinien markkinajohtaja Suomessa, ja Härkis®-tuotemerkki tarjoaa Suomen tunnetuimpana kasvisruokabrändinä kasvot usein koko kategorialle.

Haku