Hyppää sisältöön

Ympäristöystävälliset pakkaukset

Haluamme tehdä kierrättämisen helpoksi, ja teemme jatkuvasti yhteistyötä vastuullisempien pakkausten löytämiseksi tuotteillemme.

Päätavoitteet vuosille vuosille 2022–2025

  • Kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä vuoden 2025 loppuun mennessä. Lisäämme uusiutuvien ja kierrätysmateriaalien käyttöä.​
  • Tavoite on jatkuvasti vähentää pakkausmuovin ja -materiaalin määrää. Pitkällä aikavälillä tavoite on luopua muovipakkauksista.​
  • Lisäämme kuluttajien tietoisuutta vastuullisuudesta ja pakkausten kierrättämisestä.

Kestävän kehityksen tavoite 12

Kierrättämisen tulee olla helppoa

Pakkauksen tehtävänä on suojata sekä varmistaa tuotteiden säilyvyys ja turvallisuus. Kuluttajat toivovat ympäristöystävällisiä ja helposti kierrätettäviä tuotepakkauksia. Jotta kierrättäminen olisi helppoa, kerromme pakkauksissamme selkeästi, miten kuluttaja voi pakkauksen kierrättää.

Yksi keskeisistä pakkausmateriaaleihin liittyvistä haasteista on se, että kuluttajien mahdollisuudet kierrättää kuluttajatuotteiden pakkausmateriaalit vaihtelevat eri markkinoilla. Pyrimme löytämään kaikilla markkinoilla kierrätettäviä pakkausvaihtoehtoja.

Pakkaustemme kierrätettävyys parani huomattavasti vuoden 2021 aikana, ja nyt peräti jo 97 % pakkauksistamme on kierrätettäviä:

Raisio kierrätettävät pakkaukset

 

Jatkuvaa kehitystyötä

Teemme jatkuvasti yhteistyötä tutkimuslaitosten, pakkausvalmistajien ja paperiteollisuuden kanssa uusien kartonkipohjaisten pakkausvaihtoehtojen löytämiseksi tuotteillemme. Osana pakkausten ympäristöystävällisyyttä vältämme turhaa pakkaamista ja ylisuuria pakkauksia.

Tutkimme myös mahdollisuuksia vähentää muovin määrää nykyisissä pakkauksissamme. Vaikka suosimmekin kartonkimateriaaleja, muovista ei pystytä kokonaan luopumaan: nestemäisiä tuotteita sisältävissä pakkauksissa tarvitaan pieni määrä muovia, jotta pakkaus kestää sekä kosteutta että rasvaa ja jotta tuote säilyy moitteettomana. Valmistamiemme juomien kartonkipakkausten korkit valmistetaan kasvipohjaisesta muovista, jonka raaka-aineena käytetään sokeriruokoa.

Raisio vastuullisuus pakkausmerkinnät

370 000 muovikassin verran vähemmän muovia

Iso-Britanniassa, Irlannissa, Belgiassa ja Hongkongissa myytäviin Benecol®-jogurttijuomiin tehtiin vuonna 2021 merkittävä pakkausmateriaalimuutos ja käyttöön saatiin aiempaa ympäristöystävällisempi pakkaus: pullot ovat nyt kokonaisuutena yhtä materiaalia ja sen vuoksi kyseisissä maissa paremmin kierrätettäviä.

Samalla pullojen etikettien kokoa pienennettiin, millä saatiin vähennettyä jokaisen etiketin sisältämän muovin määrää 60 %. Vuosittain se vastaa 5,6 tuhatta kiloa muovia eli yli 370 000 muovikassia! Tämä vähentää hiilidioksidipäästöjä vuosittain 50 tonnia. Suomessa markkinoilla olevissa Benecol®-juomissa otettiin käyttöön paremmin kierrätettävä PET-pullo jo vuonna 2020.

Benecol-tuote

Haku