Hyppää sisältöön

Ympäristöystävälliset pakkaukset

Pakkausvalintojamme ohjaavat tuotteen laadun ja säilyvyyden takaaminen, pakkauksen kierrätettävyys ja mahdollisimman vähäinen muovin määrä.

Päätavoitteet vuosille vuosille 2022–2025

  • Kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä vuoden 2025 loppuun mennessä. Lisäämme uusiutuvien ja kierrätysmateriaalien käyttöä.​
  • Tavoite on jatkuvasti vähentää pakkausmuovin ja -materiaalin määrää. Pitkällä aikavälillä tavoite on luopua muovipakkauksista.​
  • Lisäämme kuluttajien tietoisuutta vastuullisuudesta ja pakkausten kierrättämisestä.

Kestävän kehityksen tavoite 12

Haluamme tehdä kierrättämisen helpoksi

Tärkeä tavoitteemme on kannustaa kuluttajia vastuullisuuteen ja pakkausten kierrättämiseen. Kierrätysmerkintöjen lisäksi painamme pakkauksiin myös selkeät sanalliset ohjeet siitä, miten pakkauksen voi kierrättää. Kuluttajia kiinnostavat myös muut vastuullisuuteen liittyvät tiedot kuten tieto hiilineutraalista tuotannosta.

Yksi keskeisistä pakkausmateriaaleihin liittyvistä haasteista on se, että kuluttajien mahdollisuudet kierrättää kuluttajatuotteiden pakkausmateriaalit vaihtelevat eri markkinoilla. Pyrimme löytämään kaikilla markkinoilla kierrätettäviä pakkausvaihtoehtoja.

Kuluttajapakkauksistamme 97 % oli kierrätettäviä vuoden 2022 lopussa.

Kierrätettävien kuluttajapakkausten osuus

 

Jatkuvaa kehitystyötä

Teemme jatkuvasti yhteistyötä tutkimuslaitosten, pakkausvalmistajien ja paperiteollisuuden kanssa uusien kartonkipohjaisten pakkaus-vaihtoehtojen löytämiseksi tuotteillemme. Osana pakkausten ympäristöystävällisyyttä vältämme turhaa pakkaamista ja ylisuuria pakkauksia.

Tutkimme myös mahdollisuuksia vähentää muovin määrää nykyisissä pakkauksissamme. Esimerkiksi Elovena®-välipalakeksien kääre vaihtuu vuonna 2023 materiaaliin, joka sopii kartonkikierrätykseen. Uusi pakkaus vähentää käyttämämme muovin määrää.

Vaikka suosimmekin kartonkimateriaaleja, muovista ei pystytä kokonaan luopumaan: nestemäisiä tuotteita sisältävissä pakkauksissa tarvitaan pieni määrä muovia, jotta pakkaus kestää sekä kosteutta että rasvaa ja jotta tuote säilyy moitteettomana. Valmistamiemme juomien kartonkipakkausten korkit valmistetaan kasvipohjaisesta muovista, jonka raaka-aineena käytetään sokeriruokoa.

 

Raisio vastuullisuus pakkausmerkinnät

Elovena®-välipalakeksien kääre vaihtuu vuonna 2023 materiaaliin, joka sopii kartonkikierrätykseen.

Elovena-pakkaukset uudella korkilla

Olemme ensimmäisten joukossa, joiden valmistamien pakkausten korkit pysyvät pakkauksissa kiinni

Vuonna 2022 olemme työskennelleet erityisesti SUP-direktiivin hyvien tavoitteiden toteuttamiseksi ja tehneet muutoksia tuotannossa, jotta voimme laittaa juomatuotteisiimme uudet korkit etuajassa. Siirrymme vuoden 2023 aikana käyttämään korkkeja, jotka pysyvät juoma-pakkauksissa kiinni, kuten direktiivi edellyttää.

Uudella käytännöllä pyritään estämään korkkien päätyminen ympäristöön. Pakkaus on myös kätevä käyttää ja se on helppo kierrättää, sillä koko pakkauksen korkkeineen saa kierrättää kartonkina.

Lue lisää

Haku