Hyppää sisältöön

Ympäristöystävälliset pakkaukset

Pakkaus suojaa tuotteen

Pakkauksen tehtävänä on suojata sekä varmistaa tuotteiden säilyvyys ja turvallisuus. Kuluttajat toivovat ympäristöystävällisiä ja helposti kierrätettäviä tuotepakkauksia.

Vuoden 2019 alussa teimme laajan kartoituksen pakkausmateriaalien kierrätettävyydestä markkinoillamme. Selvitys osoitti, että kuluttajien mahdollisuudet kierrättää pakkauksia vaihtelevat eri markkinoilla.

Kuluttajat pystyvät esimerkiksi palauttamaan Benecol®-tehojuomapullot muovinkeräyspisteisiin Suomessa, mutta eivät Isossa-Britanniassa. Pyrimme löytämään kaikilla markkinoilla kierrätettäviä pakkausvaihtoehtoja.

Tavoitteemme

Kaikki kuluttajapakkauksemme ovat kierrätettäviä vuoden 2023 loppuun mennessä. Tavoite on jatkuvasti vähentää pakkausmuovin määrää, ja pitkän aikavälin tavoite on luopua muovipakkauksista.

Jatkuvaa kehitystyötä

Teemme jatkuvasti yhteistyötä tutkimuslaitosten, pakkausvalmistajien ja paperiteollisuuden kanssa uusien kartonkipohjaisten pakkausvaihtoehtojen löytämiseksi tuotteillemme. Pakkausten muutosprosessit ovat pitkiä, emmekä tingi tuotteiden laadusta tai turvallisuudesta.

Osana pakkausten ympäristöystävällisyyttä vältämme turhaa pakkaamista ja ylisuuria pakkauksia. Siksi tutkimme myös mahdollisuuksia vähentää muovin määrää nykyisissä pakkauksissamme.

 

Selkeät kierrätysmerkinnät

Jotta kierrättäminen olisi helppoa, kerromme pakkauksissamme selkeästi, miten kuluttaja voi pakkauksen kierrättää.

Päivitämme pakkausten kierrätysmerkintöjä pakkausuudistusten yhteydessä.

Haku