Hyppää sisältöön

Terveellinen ruoka

Tuotteiden maku ja terveellisyys ovat meille sydämen asia. Kasvipohjaiset tuotteemme sopivat hyvin kuluttajien pyrkimyksiin lisätä ruokavalioon kasvipohjaisia tuotteita.

Päätavoitteet vuosille 2022–2025

  • Vähintään 80 % tuotteistamme on terveellisiä vaihtoehtoja omissa tuoteryhmissään vuoden 2025 loppuun mennessä.​
  • Puhumme terveellisen ja ilmastoystävällisen ruokavalion puolesta.​
  • Lisäämme kasvipohjaisten tuotteiden määrää valikoimassamme.​

Ruokamurros on mahdollisuus

Maailma ruoan ympärillä on muutoksessa. Ruokaketjun toimijat tekevät tahoillaan arvokasta työtä rakentaakseen ympäristön ja ilmaston kannalta kestävämpää yhteistä ruokajärjestelmää.

Meille ruokamurros on mahdollisuus, ja vuonna 2021 tekemämme strategiset päätökset edistävät omalta osaltaan kestävää ruokajärjestelmää laajemminkin. Olemme investoineet kasvipohjaisiin elintarvikkeisiin, ja investointiemme ansiosta voimme tarjota kuluttajille mahdollisuuden tehdä kestävämpiä ruokavalintoja.

Tuotevalikoimamme on laajentunut huomattavasti sekä härkäpaputuotteilla että uuden tehtaamme valmistamilla kasvipohjaisilla tuotesarjoilla.

 

Keskitymme terveelliseen ja hyvänmakuiseen ruokaan

Kehittäessämme tuotteita kiinnitämme erityistä huomiota tuotteiden hyvään makuun, kuidun määrään, rasvan laatuun sekä sokerin ja suolan määrään – pyrkien mahdollisimman hyvään kokonaisuuteen maun ja terveyden kannalta.

Tuotekehityksen tueksi olemme määritelleet kaikille tuoteryhmille terveellisyyskriteerit, joissa huomioidaan kussakin tuoteryhmässä terveyden kannalta olennaiset asiat. Raision näkemys terveellisestä ruuasta pohjautuu ravitsemustieteen vahvistamiin ja yleisesti hyväksyttyihin käsityksiin. Sitä mukaa, kun ravitsemustieto lisääntyy, päivitämme myös kriteereitämme ja pidämme ne kehityksessä mukana.

Olemme vuonna 2022 kehittäneet juomien terveellisyyskriteereitä sokeripitoisuuden osalta, ja alensimme maustettujen juomien sokeripitoisuuden rajaa. Pitkän aikavälin tavoitteemme on löytää keinoja, joilla kasviproteiinituotteiden suolapitoisuutta saataisiin alennettua.

Olemme kehittäneet tuotevalikoimaamme suunnitelmallisesti entistä terveellisemmäksi vuodesta 2016 lähtien, ja vuoden 2022 lopussa 80 % kuluttajatuotteistamme oli terveellisiä. Tavoitteemme onkin ylläpitää saavutettu taso ja jatkossakin pyrimme siihen, että vähintään 80 % kuluttajatuotteistamme on terveellisiä. Tämä tavoite on myös linjassa yleisesti käytetyn 80/20 periaatteen kanssa: ruokavaliosta suurimman osan tulisi olla terveellistä, mutta sattumiakin sallitaan, eikä ehdottomuuteen tarvitse pyrkiä.

Raisio Oyj Terveellinen ruoka

Raision terveellisen ruuan kriteerit

Härkis Kaurajauhis

Härkis® Kaurajauhis® antaa kotimaiselle kauralle täysin uuden muodon

Härkis®-tuoteperheen uusin tulokas on tammikuussa 2023 markkinoille tuotu Kaurajauhis®-tuotesarja. Suomalaisesta kaurasta valmistettu tuoteuutuus vastaa kuluttajien tarpeeseen hyvänmakuisesta, terveellisestä ja helposta kasviproteiinituotteesta. Tuotekehityksessä tavoitteena oli käyttövalmis ja terveellinen tuote, jonka pääraaka-aineena on suomalainen, gluteeniton kaura.

Härkis® Kaurajauhis® -tuotteiden valmistamiseen ei tarvitse opetella yhtäkään uutta reseptiä, vaan jokainen voi käyttää kaurajauhista omissa tutuissa resepteissään: kevyesti maustettu kaurajauhis sopii vaikkapa makaronilaatikkoon, texmex-maustettu tortilloihin ja curryllä maustettu kastikkeisiin.

 

Raision podcastissa sukelletaan terveellisen ja kestävän syömisen teemoihin

Ruoka on kuumempi puheenaihe kuin koskaan, ja netti on pullollaan näkemyksiä siitä, kuinka ihmisen tulisi syödä – ei ihme, että monen pää on pyörällä. Syömisen sietämätön keveys on podcast, jossa sukelletaan erilaisiin terveellisen ja kestävän syömisen teemoihin yhdessä asiantuntijavieraiden kanssa. Löydät podcastin kaikilta tunnetuimmilta alustoilta. Tervetuloa mukaan!

Kuuntele jaksot Spotifyssa

Podcast Syömisen sietämätön keveys

Haku