Hyppää sisältöön

Terveellinen ruoka

Keskitymme terveelliseen ja hyvänmakuiseen ruokaan

Kehittäessämme tuotteita kiinnitämme erityistä huomiota tuotteiden hyvään makuun, kuidun määrään, rasvan laatuun sekä sokerin ja suolan määrään – pyrkien mahdollisimman hyvään kokonaisuuteen maun ja terveyden kannalta.

Tuotekehityksen tueksi olemme määritelleet kaikille tuoteryhmille terveellisyyskriteerit, joissa huomioidaan kussakin tuoteryhmässä terveyden kannalta olennaiset asiat. Raision näkemys terveellisestä ruuasta pohjautuu ravitsemustieteen vahvistamiin ja yleisesti hyväksyttyihin käsityksiin.

Päätavoitteet vuosille 2022–2025

  • Vähintään 80 % tuotteistamme on terveellisiä vaihtoehtoja omissa tuoteryhmissään vuoden 2025 loppuun mennessä.​
  • Puhumme terveellisen ja ilmastoystävällisen ruokavalion puolesta.​
  • Lisäämme kasvipohjaisten tuotteiden määrää valikoimassamme.​

Raision terveellisen ruuan kriteerit tuoteryhmäkohtaisesti

Raision podcastissa sukelletaan terveellisen ja kestävän syömisen teemoihin

Ruoka on kuumempi puheenaihe kuin koskaan, ja netti on pullollaan näkemyksiä siitä, kuinka ihmisen tulisi syödä – ei ihme, että monen pää on pyörällä. Syömisen sietämätön keveys on podcast, jossa sukelletaan erilaisiin terveellisen ja kestävän syömisen teemoihin yhdessä asiantuntijavieraiden kanssa.

Seuranasi ovat sarjan juontajat urheilija Miia Sillman, Raision ravitsemusasiantuntija Marja Vakkuri sekä Raision yhteiskuntasuhdesuhdepäällikkö Jukka Kajan. Löydät podcastin kaikilta tunnetuimmilta alustoilta. Tervetuloa mukaan!

Kuuntele jaksoja Spotifyssa

Jakso 1: Osaavatko suomalaiset enää kokata terveellistä ruokaa?

Tässä jaksossa tarjoamme vinkkejä terveellisen ruuan valmistukseen. Saako ruuasta maukasta ilman suolaa ja rasvaa? Mitkä ovat kotikokkien yleisimmät sudenkuopat? Onko uusavuttomuus vallannut Suomen keittiöt? Jakson vieraanamme on Marttaliiton kehittämispäällikkö, ravitusemusasiantuntija Maija Soljanlahti.

Jakso 2: Onko viherpesu saanut rinnalleen terveyspesun?

Terveys kiinnostaa enemmän kuin koskaan, ja erilaisia näkemyksiä riittää vegaanitrendistä proteiinivillitykseen. Mistä kuluttaja tietää, mikä on terveellistä ja mikä ei? Miten oikeasti terveellisen tuotteen tunnistaa? Mikä suomalaisten ravitsemuksessa on pielessä? Jakson vieraana terveysmyyttejä avaamassa on elintarviketieteiden tohtori ja ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm.

Jakso 3: Pitääkö prosessoitua ruokaa tai
lisäaineita pelätä?

Tässä jaksossa perehdymme elintarvikkeiden turvallisuuteen. Onko prosessoitu ruoka epäterveellistä? Uskaltaako eineksiä syödä? MIlloin valmisruoka on hyvä vaihtoehto? Jakson vieraana on ravinnon turvallisuuden professori Marina Heinonen.

Haku