Hyppää sisältöön

Terveellinen ruoka

Tuotteiden maku ja terveellisyys ovat meille sydämen asia. Kasvipohjaiset tuotteemme sopivat hyvin kuluttajien pyrkimyksiin lisätä ruokavalioon kasvipohjaisia tuotteita.

Päätavoitteet vuosille 2022–2025

  • Vähintään 80 % tuotteistamme on terveellisiä vaihtoehtoja omissa tuoteryhmissään vuoden 2025 loppuun mennessä.​
  • Puhumme terveellisen ja ilmastoystävällisen ruokavalion puolesta.​
  • Lisäämme kasvipohjaisten tuotteiden määrää valikoimassamme.​

Ruokamurros on mahdollisuus

Maailma ruoan ympärillä on muutoksessa. Ruokaketjun toimijat tekevät tahoillaan arvokasta työtä rakentaakseen ympäristön ja ilmaston kannalta kestävämpää yhteistä ruokajärjestelmää.

Meille ruokamurros on mahdollisuus, ja vuonna 2021 tekemämme strategiset päätökset edistävät omalta osaltaan kestävää ruokajärjestelmää laajemminkin. Olemme investoineet kasvipohjaisiin elintarvikkeisiin, ja investointiemme ansiosta voimme tarjota kuluttajille mahdollisuuden tehdä kestävämpiä ruokavalintoja.

Tuotevalikoimamme on laajentunut huomattavasti sekä härkäpaputuotteilla että uuden tehtaamme valmistamilla kasvipohjaisilla tuotesarjoilla.

 

Terveellinen ruoka

Kun aloimme tarkastella tuotteitamme systemaattisesti terveellisyyden näkökulmasta vuonna 2016, kuluttajatuotteistamme 63 % oli terveellisiä vaihtoehtoja omissa tuoteryhmissään. Tuotevalikoimaa on kehitetty suunnitelmallisesti entistä terveellisemmäksi, ja vuoden 2023 lopussa 83 % kuluttajatuotteistamme oli terveellisiä.

Tavoitteemme onkin ylläpitää saavutettu taso ja jatkossakin pyrimme siihen, että vähintään 80 % kuluttajatuotteistamme on terveellisiä. Tämä tavoite on myös linjassa yleisesti käytetyn 80/20 periaatteen kanssa: ruokavaliosta suurimman osan tulisi olla terveellistä, mutta sattumiakin sallitaan, eikä ehdottomuuteen tarvitse pyrkiä. Vuonna 2023 markkinoille tuomistamme uutuuksista 88 % täytti terveellisten tuotteiden kriteerimme.

Keskitymme terveelliseen ja hyvänmakuiseen ruokaan

Kehittäessämme tuotteita kiinnitämme erityistä huomiota tuotteiden hyvään makuun, kuidun määrään, rasvan laatuun sekä sokerin ja suolan määrään – pyrkien mahdollisimman hyvään kokonaisuuteen maun ja terveyden kannalta.

Tuotekehityksen tueksi olemme määritelleet kaikille tuoteryhmille terveellisyyskriteerit, joissa huomioidaan kussakin tuoteryhmässä terveyden kannalta olennaiset asiat. Raision näkemys terveellisestä ruuasta pohjautuu ravitsemustieteen vahvistamiin ja yleisesti hyväksyttyihin käsityksiin. Sitä mukaa, kun ravitsemustieto lisääntyy, päivitämme myös kriteereitämme ja pidämme ne kehityksessä mukana.

Olemme vuonna 2022 kehittäneet juomien terveellisyyskriteereitä sokeripitoisuuden osalta, ja alensimme maustettujen juomien sokeripitoisuuden rajaa. Pitkän aikavälin tavoitteemme on löytää keinoja, joilla kasviproteiinituotteiden suolapitoisuutta saataisiin alennettua.

Raision terveellisen ruuan kriteerit

Härkis Kaurajauhis

Härkis® Kaurajauhis® antaa kotimaiselle kauralle täysin uuden muodon

Suomalaisesta kaurasta valmistettu Härkis®-tuoteperheen Kaurajauhis®-tuotesarja vastaa kuluttajien tarpeeseen hyvänmakuisesta, terveellisestä ja helposta kasviproteiinituotteesta. Tuotekehityksessä tavoitteena oli käyttövalmis ja terveellinen tuote, jonka pääraaka-aineena on suomalainen, gluteeniton kaura.

Härkis® Kaurajauhis® -tuotteiden valmistamiseen ei tarvitse opetella yhtäkään uutta reseptiä, vaan jokainen voi käyttää kaurajauhista omissa tutuissa resepteissään: kevyesti maustettu kaurajauhis sopii vaikkapa makaronilaatikkoon, texmex-maustettu tortilloihin ja curryllä maustettu kastikkeisiin.

 

Raision podcastissa sukelletaan terveellisen ja kestävän syömisen teemoihin

Ruoka on kuumempi puheenaihe kuin koskaan, ja netti on pullollaan näkemyksiä siitä, kuinka ihmisen tulisi syödä – ei ihme, että monen pää on pyörällä. Syömisen sietämätön keveys on podcast, jossa sukelletaan erilaisiin terveellisen ja kestävän syömisen teemoihin yhdessä asiantuntijavieraiden kanssa. Löydät podcastin kaikilta tunnetuimmilta alustoilta. Tervetuloa mukaan!

Kuuntele jaksot Spotifyssa

Podcast Syömisen sietämätön keveys

Haku