Hyppää sisältöön

Raision tutkimussäätiö

Raisio Oyj:n tutkimussäätiön toimiala

Raisio Oyj:n tutkimussäätiö tukee tieteellistä tutkimustyötä joka liittyy ensisijaisesti elintarvikkeiden sekä niiden ainesosien kehittämiseen, ominaisuuksiin ja tuotantomenetelmien kehittämiseksi. Myös elintarvikkeiden ja elintarvikeainesosien tuoteturvallisuuteen ja elintarvikkeiden kaupallistamiseen liittyvät tutkimukset kuuluvat säätiön toimintapiiriin.


Säätiö on viime vuosina toteuttanut tavoitteensa pääosin myöntämällä henkilökohtaisia apurahoja tohtorintutkintoon tähtäävään jatko-opiskeluun.


Raisio Oyj:n tutkimussäätiön apurahat

Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö julistaa haettavaksi apurahat vuodelle 2022. Apurahat haetaan sähköpostitse oheisella lomakkeella ja hakuaika on 1.–31.10.2021.

Apuraha-anomuksia arvioitaessa painotetaan tavoitteellista jatko-opiskelua. Apurahoja voidaan myöntää säätiön toimialaan kuuluvaa jatko-opiskelua varten henkilöille, joiden tavoitteena on suorittaa tohtorintutkinto. Nämä apurahat on tarkoitettu päätoimiseen jatko-opiskeluun.

Allekirjoitettujen anomusten tulee olla perillä tutkimussäätiön sähköpostiosoitteessa tutkimussaatio@raisio.com 31.10.2021 klo 16. Myönnetyistä apurahoista ilmoitetaan saajille 30.11.2021 mennessä.

Tarkemmat hakuohjeet

500 000 euron lahjoitus Turun yliopistolle suomalaisten elintarvikkeiden professuuriin

Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö päätti vuonna 2018 lahjoittaa Turun yliopistolle varoja professuuriin, joka toimii luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan elintarvikekemian ja elintarvikekehityksen yksikössä. Professuurin tavoitteena on keskittyä Suomessa viljeltävien kasvien tutkimukseen, tukea kestävään kehitykseen pohjautuvaa suomalaisten elintarvikkeiden vientiä ja edistää hyvinvointia terveellisillä elintarvikkeilla.

Raisio Oyj:n Tutkimussäätiön 500 000 euron lahjoitus kattaa professuurin perusrahoituksen ensimmäiselle viidelle vuodelle eli vuosille 2019–2023. Turun Yliopisto on nimennyt lahjoitusprofessuurin haltijaksi Kati Hanhinevan. Lue lisää Turun yliopiston tiedotteesta.

Tutkimussäätiön hallitus

Toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi, Raisio Oyj, puheenjohtaja
Professori Maija Tenkanen, Helsingin yliopisto
Agronomi ja hallituksen jäsen Erkki Haavisto, Raisio Oyj
Professori Tapio Salmi, Åbo Akademi
Filosofian tohtori Jussi Manninen, VTT
Tuotekehitysjohtaja Aino Sivonen, Raisio Oyj

Tutkimussäätiön yhteystiedot​

Asiamies: tutkimusjohtaja Ingmar Wester, ingmar.wester@raisio.com, puh. 050 601 32

​Tutkimussäätiön assistentti: Tiina Varjonen, tiina.varjonen@raisio.com, puh. 040 3565 850

Haku