Hyppää sisältöön

Raision tutkimussäätiö

Tutkimussäätiön hallitus päätti jakaa vuodelle 2024 apurahaa yhteensä 172 083 euroa, mutta käytännön syystä jaettava apurahasumma on 135 210 euroa vuonna 2024 .

Raision tutkimussäätiö

Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö tukee yleishyödyllisellä pohjalla tieteellistä tutkimustyötä joka liittyy etupäässä kotimaisesta sadosta valmistettujen elintarvikkeiden sekä elintarvike- että rehuainesosien kehittämiseksi ja hyödyntämiseksi. Elintarvikkeiden, elintarvikeainesosien ja rehuainesosien valmistusprosesseihin ja tuoteturvallisuuteen liittyvät tutkimukset kuuluvat myös säätiön toimintapiiriin.

Säätiö on viime vuosina toteuttanut tarkoitustaan myöntämällä henkilökohtaisia palkka-apurahoja tohtorintutkintoon tähtäävään jatko-opiskeluun. Lisäksi säätiö jakaa tunnustusstipendejä hyville pro gradu -töiden tekijöille.

500 000 euron lahjoitus suomalaisten elintarvikkeiden professuuriin

Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö päätti vuonna 2018 lahjoittaa Turun yliopistolle varoja professuuriin, joka toimii luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan elintarvikekemian ja elintarvikekehityksen yksikössä. Professuurin tavoitteena on keskittyä Suomessa viljeltävien kasvien tutkimukseen, tukea kestävään kehitykseen pohjautuvaa suomalaisten elintarvikkeiden vientiä ja edistää hyvinvointia terveellisillä elintarvikkeilla.

Lahjoitus kattaa professuurin perusrahoituksen ensimmäiselle viidelle vuodelle eli vuosille 2019–2023. Turun Yliopisto on nimennyt lahjoitusprofessuurin haltijaksi Kati Hanhinevan.

Lue lisää Turun yliopiston tiedotteesta

 

Tutkimussäätiön hallitus

Hallituksen puheenjohtaja: Pekka Kuusniemi
Professori Maija Tenkanen, Helsingin yliopisto
Professori Tapio Salmi, Åbo Akademi
Elintarviketieteiden tohtori, Chief Innovation Officer Reetta Andolin, Raisio Oyj
Bioprosessitekniikan tohtori, tutkimuspäällikkö Emilia Nordlund, VTT
Hallitusammattilainen, hallituksen jäsen Ann-Christine Sundell, Raisio Oyj

Tutkimussäätiön yhteystiedot​

Toimintaan ja apurahoihin liittyvät asiat: tutkimussaatio(at)raisio.com 

Asiamies: Senior Research Advisor Ingmar Wester, ingmar.wester(at)raisio.com, puh. 050 601 32

Haku