Hyppää sisältöön

Raision tutkimussäätiö

Tutkimussäätiön hallitus päätti jakaa vuodelle 2024 apurahaa yhteensä 172 083 euroa, mutta käytännön syystä jaettava apurahasumma on 135 210 euroa vuonna 2024 .

Raision tutkimussäätiö

Raisio Oyj:n tutkimussäätiö tukee tieteellistä tutkimustyötä, joka liittyy elintarvikkeiden sekä niiden ainesosien kehittämiseen, ominaisuuksiin ja tuotantomenetelmien kehittämiseen. Myös elintarvikkeiden ja elintarvikeainesosien tuoteturvallisuuteen ja elintarvikkeiden kaupallistamiseen liittyvät tutkimukset kuuluvat säätiön toimintapiiriin.

Säätiö on viime vuosina toteuttanut tavoitteensa myöntämällä henkilökohtaisia palkka-apurahoja tohtorintutkintoon tähtäävään jatko-opiskeluun. Lisäksi säätiö jakaa tunnustusstipendejä hyville pro gradu -töiden tekijöille.

500 000 euron lahjoitus suomalaisten elintarvikkeiden professuuriin

Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö päätti vuonna 2018 lahjoittaa Turun yliopistolle varoja professuuriin, joka toimii luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan elintarvikekemian ja elintarvikekehityksen yksikössä. Professuurin tavoitteena on keskittyä Suomessa viljeltävien kasvien tutkimukseen, tukea kestävään kehitykseen pohjautuvaa suomalaisten elintarvikkeiden vientiä ja edistää hyvinvointia terveellisillä elintarvikkeilla.

Lahjoitus kattaa professuurin perusrahoituksen ensimmäiselle viidelle vuodelle eli vuosille 2019–2023. Turun Yliopisto on nimennyt lahjoitusprofessuurin haltijaksi Kati Hanhinevan.

Lue lisää Turun yliopiston tiedotteesta

 

Tutkimussäätiön hallitus

Toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi, Raisio Oyj, puheenjohtaja
Professori Maija Tenkanen, Helsingin yliopisto
Professori Tapio Salmi, Åbo Akademi
Elintarviketieteiden tohtori, Chief Innovation Officer Reetta Andolin, Raisio Oyj
Bioprosessitekniikan tohtori, tutkimuspäällikkö Emilia Nordlund, VTT
Hallitusammattilainen, hallituksen jäsen Ann-Christine Sundell, Raisio Oyj

Tutkimussäätiön yhteystiedot​

Toimintaan ja apurahoihin liittyvät asiat: tutkimussaatio(at)raisio.com 

Asiamies: Senior Research Advisor Ingmar Wester, ingmar.wester(at)raisio.com, puh. 050 601 32

Haku