Hyppää sisältöön

Tutkimus, tuotekehitys ja innovaatiot

Me tiedämme, ettei maailmaa voi valloittaa yksin, vaan siihen tarvitaan verkostoja, kumppaneita ja yhteistyötä.

Tehdään tulevaisuuskestävää ruokaa jo tänään

Me Raisiolla haluamme edistää tulevaisuuskestävää ruokajärjestelmää, joka tarjoaa kuluttajille terveellistä, vastuullista ja maukasta ruokaa.

Kestävän ruokajärjestelmän rakentaminen on järkälemäinen tehtävä, jossa tarvitaan verkostoja, kumppaneita ja tiedon jalostamista yhdessä.

 

Keskitymme strategiamme kasvualueille

Lue lisää Raision kasvuajureista

Kasvistanoliesteriratkaisut

Kasvistanolia sisältävillä tuotteilla olemme jo vuodesta 1995 lähtien auttaneet ihmisiä syömään terveellisemmin. Yhdistämällä kasvistanoleita ja rypsiöljyä saadaan kasvistanoliesteriä, joka on ainutlaatuinen, Raision patentoima ainesosa, jota voidaan lisätä ruokiin. Vuosikymmenten aikana tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvistanolit alentavat kolesterolia vähentämällä kolesterolin imeytymistä verenkiertoon. Korkea kolesteroli on sepelvaltimotaudin riskitekijä. Nykyään tutkimme myös, mitä muita terveyshyötyjä kasvistanolilla voisi olla. Meitä kiinnostaa esimerkiksi se, voisiko kasvistanoli edistää immuunivasteen toimintaa rokotteiden yhteydessä.


Kaura

Kaurasta on moneksi! Kauran prosessoinnin yhteydessä syntyy haluttujen lopputuotteiden ja ainesosien lisäksi myös monenlaisia sivuvirtoja. Tutkimme, miten voimme hyödyntää arvojakeita sisältäviä sivuvirtoja uusilla tavoilla ja tehdä niistä ruoan raaka-aineita.


Kasviproteiinit

Härkäpapuun ja kauraan pohjautuvat ruoka- ja ainesosasovellukset ovat meille keskeisiä tutkimuskohteita.

 

Rakennamme verkostoa avoimin mielin

Olemme kiinnostuneita innovaatioista, teknologioista ja ideoista, joita voimme viedä eteenpäin yhdessä kumppanien kanssa. Strategiamme antaa suuntaa valinnoillemme, mutta oivaltavat kumppanuudet voivat tuoda eteemme innostavia mahdollisuuksia, joista emme vielä edes tiedä!

 

Raision tuoreimmat yhteistyöt

The Voice of Innovations -innovaatiokilpailu opiskelijoille

SHIFT Business Festival ja rekrytointitapahtuman kanssa yhteistyössä lanseerattu innovaatiokilpailulla etsitään innovaatioita, teknologioita ja ideoita, joilla voimme edistää terveellistä ja kestävää syömistä.

Lisää kilpailusta

Nordic Umami Company

Nordic Umami Companyn kanssa teemme yhteistyötä selvittääksemme, miten tehtaidemme tuotannosta syntyviä sivuvirtoja voisi hyödyntää umamin valmistuksessa. Nordic Umami Company keskittyy umami-tuotteisiin valmistaen kasvipohjaisista tuotteista helposti puuttuvaa ”lihaisaa” ja täyteläisen pyöreää umami-makua. Yritys on kehittänyt tätä varten teknologian, joka perustuu luonnon omiin prosesseihin.

Hankkeessa hyödynnetään Raision tehtaiden tuotannosta syntyviä sivuvirtoja laajasti. Ensisijainen tavoite on löytää sivuvirroille uutta käyttöä erityisesti ruuan raaka-aineena. Toinen tavoite on pystyä hyödyntämään tästä syntyvää umamia myös Raision omissa tuotteissa.

Nordic Umami Companyn verkkosivut

Viikki Food Design Factoryn Idättämö-ohjelma 2023−2024

Ohjelma on esihautomo ruokajärjestelmäratkaisujen tuotteistamiseen ja kaupallistamiseen tutkijoille, valmistuville opiskelijoille ja muille innovaattoreille, joilla on lupaavia keksintöjä ruokajärjestelmän muutokseen ja kannattavaan liiketoimintaan. Olemme mukana valitsemassa ja sparraamassa tiimejä.

Viikki Food Design Factoryn verkkosivut

 

Me, My Health and My Food

VTT:n ja Turun yliopiston käynnistämän ja Business Finlandin rahoittaman projektin tavoitteena on kehittää yksilöllisiä ja kohdennettuja ruoka- ja ruokailuratkaisuja yhdistämällä ja analysoimalla eri lähteistä peräisin olevia henkilötietoja.

MeHeFo-hankkeen verkkosivut

Haku