Viljat

Sadon 2019 vastaanotto on käynnistynyt

 

Uuden sadon vastaanotto alkaa puintien käynnistyessä. Rukiin vastaanotto on sekä Nokialla että Raisiossa. Raisioon vastaanotamme vain sopimusruista, Nokialle voi toimittaa myös sopimuksetonta ruista. Syysvehnää ja kevätvehnää vastaanotetaan Raisiossa.

Suurimokauraa mahdollisuus toimittaa myös Loimaalle

Suurimokauralle toimituspaikkana on Nokian myllyn lisäksi sekä Loimaalla, että Ylivieskassa Suomen Viljavan varasto. Rehukauralaatuista kauraa emme osta Loimaalle emmekä Ylivieskaan, joten hyväksytty esinäyte on toimitusluvan edellytys.

Mallasohran vastaanotto käynnistyy pääsääntöisesti vasta hieman myöhemmin syksyllä. Naantalin mallasohran vastaanoton alkamisesta ilmoitamme lähiaikoina. Turenkiin voi mallasohraa toimittaa; Harbinger, KWS Irina, RGT Planet ja Tipple lajikkeista heti kun on laatu on tiedossa.

Rehuviljoista vastaanotamme Raisiossa rehuohraa ja rehuvehnää. Härkäpapua vastaanotetaan Raisiossa. Lantmännen Feedin rehutehtaille Kouvolassa ja Ylivieskassa ostamme rehuvehnää ja rehuohraa.

Esinäyte heti viljalabraan analysoitavaksi

Lähetä vehnän, suurimokauran ja mallasohran esinäytteet analysoitavaksi heti puintien jälkeen. Kun tiedät sadon laadun, niin se helpottaa myyntiä. Viljojen laatuvaatimukset ja laatuhinnoittelu ovat ennallaan. Vastaanottovaatimuksissa olemme suurimokauran osalta palanneet perinteisiin laaturajoihin eli hehtolitrapainon pitää olla vähintään 54 kg ja pikkujyviä voi olla enintään 12 %. Rehuohran hehtolitrapainoraja on nostettu 62 kg.