Hyppää sisältöön

Innovaatiokilpailu opiskelijoille

The Voice of Innovations

Me tiedämme, ettei maailmaa voi valloittaa yksin, vaan siihen tarvitaan verkostoja, kumppaneita ja yhteistyötä. Olemme kiinnostuneita innovaatioista, teknologioista ja ideoista, joilla voimme edistää terveellistä ja kestävää syömistä. Lanseerasimme SHIFT Business Festivaaleilla The Voice of Innovations -yhteisinnovointikilpailun opiskelijoille, joka nostaa esiin uusia ideoita, joita emme osaa itse ajatella!

 

 

Tehdään tulevaisuuskestävää ruokaa jo tänään

Me Raisiolla teemme ruokaa suurella sydämellä, tarkoituksenamme tuoda terveyttä meille ja maapallolle. Luomme yhä parempia kasvipohjaisia ja sydänterveellisiä tuotteita, jotta terveellinen ja maapallon kantokyvyn mukainen syöminen on ilon asia.

Kestävän ruokajärjestelmän rakentaminen on järkälemäinen tehtävä, jossa tarvitaan verkostoja, kumppaneita ja yhteistyötä. Teemme jo laajasti yhteistyötä eri tahojen kanssa, ja The Voice of Innovations -kilpailulla tavoittelemme erityisesti opiskelijoilta tuoreita näkökulmia, joilla terveellistä ja kestävää syömistä voisi edistää.

Haastamme kehittämään kestävämpiä ja terveellisempiä ruokia ja ruokajärjestelmiä. Idea voi liittyä seuraaviin teemoihin:

KULUTTAJA:

Kuinka ohjata kuluttajia kohti terveellisempiä ja kestävämpiä valintoja? Mikä olisi sellainen läpimurto, joka saisi valitsemaan paremman vaihtoehdon?

YHTEISÖJEN VOIMA:

Kuinka yhteisöt voisivat tukea muutosta? Voisivatko poliittiset innovaatiot tukea yksilöitä?

TUOTE:

Mitkä ovat tulevaisuuden käyttöliittymät? Miten kasviproteiineja kulutetaan? Miltä tulevaisuuden pikaruoka näyttää?

TOIMITUSKETJU JA KIERTOTALOUS:

Kuinka tehdä toimitusketjusta kestävämpi esimerkiksi hyödyntämällä sivuvirtoja? Logistiikka, kanavat, palvelut.

Näin osallistut kilpailuun:

1. Luo idea, joka vastaa kestävän ruokajärjestelmän haasteisiin

2. Pitchaa ideasi vapaavalintaisessa mutta jaettavassa muodossa, ja lähetä se future@raisio.com viimeistään 6.4.2025

Pitchin tulisi huomioida seuraavat teemat:

  1. Kuvaile ratkaisusi

  2. Kuvaile kuluttajan/asiakkaan tarve, jonka konseptisi ratkaisee

  3. Mikä on ratkaisun tarkoitus eli miten konsepti tekee maailmasta paremman paikan

  4. Perustelu: miksi meidän tulisi uskoa ratkaisuun, miksi tämä on hyvä Raisiolle?

  5. Arvioi konseptisi markkinapotentiaali

  6. Arvioi ratkaisun toteutettavuus tai vaikeus skaalata sitä ylöspäin

Kilpailun aikataulu:

Palkintona:

Viisi parasta esittänyttä saa pitchata ideansa SHIFT 2025 lavalla

Kassillinen Raision herkullisia tuotteita

2000 euron rahapalkinto

 

Kilpailu on toteutettu yhteistyössä

 

Terveellisen kasvun strategiamme rakentuu kolmelle painopistealueelle

Lue lisää Raision painopistealueista

Benecol® ja kasvistanoliesteriratkaisut

Kasvistanolia sisältävillä Benecol®-tuotteilla olemme jo vuodesta 1995 lähtien auttaneet ihmisiä syömään terveellisemmin. Yhdistämällä kasvistanoleita ja rypsiöljyä saadaan kasvistanoliesteriä, joka on ainutlaatuinen, Raision patentoima ainesosa, jota voidaan lisätä ruokiin. Vuosikymmenten aikana tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvistanolit alentavat kolesterolia vähentämällä kolesterolin imeytymistä verenkiertoon. Korkea kolesteroli on sepelvaltimotaudin riskitekijä. Nykyään tutkimme myös, mitä muita terveyshyötyjä kasvistanolilla voisi olla.


Lisäarvoa tuovat kauratuotteet ja ainesosat

Raisiolla on vahva kauraosaaminen,  johon perustuvaa kansainvälistä laajentumista jatketaan sekä kuluttajatuotemarkkinoilla että yritysasiakaspuolella. Kaurasta on moneksi – kauran prosessoinnin yhteydessä syntyy haluttujen lopputuotteiden ja ainesosien lisäksi myös monenlaisia sivuvirtoja. Tutkimme, miten voimme hyödyntää arvojakeita sisältäviä sivuvirtoja uusilla tavoilla ja tehdä niistä ruoan raaka-aineita.


Kasviproteiinit

Härkäpapuun ja kauraan pohjautuvat ruoka- ja ainesosasovellukset ovat meille keskeisiä tutkimuskohteita. Kuluttajien valinnat suuntautuvat entistä voimakkaammin terveelliseen ja vastuullisesti tuotettuun kasvipohjaiseen ravintoon. Raisio haluaa vahvistaa asemaansa tällä lupaavalla markkinalla niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

 

Haku