Viljat

Sopimuskausi 2021 alkaa syysviljojen osalta 

 


Raisio tekee sopimuskaudelle 2021 syysviljojen sopimuksia. Rukiista teemme markkinahintaisia ja kiinteähintaisia sopimuksia sekä toimitusjaksosopimuksia. Ruis Plus sopimuksia emme tällä hetkellä tee. 

Syysvehnän osalta on mahdollista tehdä markkinahintaisia sopimuksia, sekä kiinteähintaisia että toimitusjaksosopimuksia. Syysvehnän kiinteähintaisia sopimuksia voidaan tehdä sen jälkeen, kun noteeraus avataan kasvukaudelle 2021.

Markkinahintaisen sopimuksen voi tehdä Viljalaarissa. Muut sopimukset tehdään viljan ostajan kanssa. Kiinteähintainen sopimus, toimitusjaksosopimus tai Ruis Plus sopimus eriytetään markkinahintaisesta sopimuksesta eikä niitä voi tehdä yhtä aikaa samasta viljamäärästä. 

Markkinahintainen sopimus

Markkinahintaisessa sopimuksessa sovitaan laji, lajike ja sopimusmäärä. Sopimusmäärää ei ole rajoitettu minimi eikä maksimin osalta. Hinta määräytyy toimitusajankohdan sopimisen hetkellä. Toimitusaika alkaa heti puintikauden alussa kesällä 2021 ja päättyy 2022/05. Sopimushalukkuuden voi tehdä viljalaarissa tai laittamalla viestiä viljanostajille.

Kiinteähintainen sopimus

Kiinteähintaisessa sopimuksessa sovitaan sopimuksen tekohetkellä laji, lajike, määrä ja hinta. Hinta julkaistaan raisio.com/viljat/viljelykasvien hinnat –sivulla. Hintaa ei voi muuttaa jälkikäteen ja sopimus edellyttää toimitusta. Jos kasvusto tuhoutuu talvella hankalien olosuhteiden takia, sopimus voidaan purkaa viljelijän ilmoituksella. Tämä ilmoitus tulee tehdä keväällä, kun talvehtimisvauriot on selvinneet. 

Toimitusjaksosopimus

Toimitusjaksosopimuksessa sovitaan laji, lajike, määrä sekä haluttu toimitusjakso. Hinta määräytyy markkinahinnan mukaan toimituslupaa sovittaessa. Toimitusjaksosopimus on mainio vaihtoehto, jos viljan toimitukset painottuvat kevääseen.

Toimitusjaksoja on kolme ja niille maksetaan sopimuspalkkioita seuraavasti
Toimitusjakso I: toimitukset 1.10 – 31.12.2021, sopimuspalkkio 3 €/tonni
Toimitusjakso II: toimitukset 1.1. – 31.3.2022, sopimuspalkkio 4 €/tonni
Toimitusjakso III: toimitukset 1.4. – 30.6.2022, sopimuspalkkio 7 €/tonni 

Ruis Plus sopimus

Ruis Plus sopimuksessa sovitaan lajike ja sopimusmäärä. Nimensä mukaisesti sopimuksen voi tehdä vain rukiille. Hinta pohjautuu Raision kevätvehnän hintanoteeraukseen  + 10 €/tn toimitusajankohdan määrittämisen hetkellä. Toimitusajan voi sopia sen jälkeen, kun avaamme kevätvehnän hintanoteerauksen sadolle 2021. Ruis Plus sopimuksia teemme vai rajoitetun määrän. Tällä hetkellä emme tee Ruis Plus sopimuksia kaudelle 2021 (päivitetty 13.11.2020)

Ravintoraisio Oy:n sopimus- ja hankintaehdot 2021