Viljat

Rukiin kylvöille elokuussa


Rukiin markkinakausi 2019-20 on ollut monille viljelijöille varsin menestyksellinen, mutta markkinatilanteen johdosta myös osalle haastava. Markkinatilanteen haasteisiin voi tulevaisuudessa kuitenkin hyvin varautua, siksi rukiin kylvöjä kannattaa suunnitella taas tulevalle elokuulle. 

Ruissopimus Raisiosta


Rukiin osalta viljelysopimus kannattaa ehdottomasti tehdä. Sopimustuotanto takaa tuotannon suunnitelmallisuuden ja mahdollistaa vakaan markkinatilanteen. Vaikka rukiin talvehtiminen on arvoitus ja muitakin haasteita on, niin sopimus kannattaa aina tehdä ennen kylvöä ja sitten päivittää sopimusmäärää kasvukauden aikana, jos näyttää siltä, että viljely ei onnistu odotetusti. Talvehtimisriskit eivät siis ole este tehdä sopimusta jo ennen kylvöä.
Raisio tarjoaa tällä hetkellä (23.07.2020) vain markkinahintaisia sopimuksia. Kiinteähintaiset ja Ruis Plus sopimukset ovat jo täyttyneet

 

Lue lisää rukiin ja syysvehnän sopimusvaihtoehdoista kaudelle 2021

Syysviljojen siemenet Raisiosta


Raisio tarjoaa rukiin siementä kylvöille yhteistyössä Lantmännen Agron kanssa. Tarjolla on mm. KWS uutuuslajike Serafino. Serafino on talvenkestävä, satoisa PollenPlus-hybridiruis ja sitä kylvettiin ensimmäiset hehtaarit Suomessa viime elokuussa. Serafinon kuivuuden kestävyys on hyvä. Saatavana on myös muita ruislajikkeita. 
Syysvehnän osalta tarjolla on nykyään paljon lajikkeita. Raisiosta voit ostaa Ceylon-lajikkeen kylvösiementä. Ceylon on ollut ykköslajike parina edellisenä kasvukautena. 
Kysy tarjous.  


Lisätietoa Lantmännen Agron lajikevalikoimasta ja lajikkeista