Hyppää sisältöön

Suurimokauran laatu on meille tärkeä – muutimme laatuhinnoittelua

Kuluva talvi on ollut vaikea kauran tasaisen saatavuuden ja laadun suhteen. Katseet täytyy kuitenkin suunnata jo tulevaan, uuteen parempaan kaurakauteen.

08.04.2022

Muutamme kauran puhtaushinnoittelua

Jyväkoon lisäksi Nokian myllyllä kiinnitetään tarkkaa huomiota kauran puhtauteen eli muiden viljojen määrää. Vieraita jyviä voi olla maksimissaan 1 %, mutta jos määrä on enintään 0,3 % maksamme laatulisää 5 €/tn. Rekkakuormasta tämä tarkoittaa 200 € lisätilitystä. Laatuhinnoittelun muutos koskee sekä tavanomaista suurimokauraa että luomusuurimokauraa.

Suurimokauran laatuhinnoitteu 2021

Kaurakasvuston puhtauteen kannattaa kiinnittää huomiota koko viljelyketjun ajan. Varmistamalla, että kylvösiemen on laadukasta, koneet; kylvökone, puimuri sekä peräkärryt ovat puhdistettu edellisten käyttöjen jälkeen. Ja tietysti, että varastosiilot ja kuljetuskalusto on siistejä.

Kauran lajikevalinnasta

Jos kauralajike on vielä valitsematta, niin päätöksenteon helpottamiseksi Raision verkkosivuilta löytyy laatutietoa kauralajikkeista. Laatutiedot on koottu eristä, joita olette toimittaneet Nokian myllyn käyttöön satokausilta 2020 ja 2021. Kannattaa käydä tutustumassa.

Haku