Hyppää sisältöön

Viljelysopimukset tehty – entäs sitten?

Aikaisemmin talvella tehdystä markkinahintaisesta sopimuksesta voit eriyttää kiinteähintaisen sopimuksen.

23.03.2021

Viljelysopimuksia on tehty todella hienosti tänä vuonna. Mutta edelleen tilaa löytyy uusillekin viljelijöille. Kaikkien kevätviljojen osalta voi tehdä markkinahintaisen sopimuksen tai erikoissopimuksen. Vaikka kiinteähintaisten sopimusten määrä on ilahduttavasti kasvanut, niin edelleen on mahdollisuus eriyttää aikaisemmin talvella tehdystä markkinahintaisesta sopimuksesta kiinteähintainen sopimus. Syksyn hinnat löytyvät Raision verkkosivujen viljanhintasivulta.

Kaura Plus kauran voi toimittaa myös Raisioon

Kauralle ja luomukauralle paras vaihtoehto on Kaura Plus sopimus, jossa laadusta maksetaan sopimuslisää normaalin laatuhinnoittelun lisäksi. Jos Nokia tuntuu liian kaukaiselta toimituspaikalta, niin ensi syksynä jatkamme kauran vastaanottoa sekä Raisiossa että Loimaalla. Kaura Plus sopimuksen sopimuspalkkion laatuvaatimusten täyttyminen ei estä kauran toimitusta, jos vastaanottovaatimukset täyttyvät. Eli Kaura Plus sopimuksella voi vain voittaa.

Vehnän erikoissopimus on Vehnä Plus sopimus. Vehnä Plus sopimuksessa hinta seuraa Euronextin vehnän futurinoteerausta (Des 2021). Sopimusta tehdessä kiinnittyy basis, mutta varsinaisen hinnan ja kaupan voi vahvistaa esimerkiksi vasta syksyllä.

Härkäpavun ja mallasohran osalta perinteinen kiinteähintainen sopimus on hyvä vaihtoehto. Mallasohran viljelyyn on tulevalle kasvukaudelle pari uutta hyväksyttyä lajiketta; Vanille ja Fennica. Toivottavasti myös uudet lajikkeet innostavat mallasohran viljelyyn.

Sopimusehdot 2021 löytyvät täältä..

Haku