Hyppää sisältöön

Uusi Viljalaari käytössä

Uudistettu Viljalaari on nyt käytössänne. Toiminnallisuuksien osalta Viljalaari sisältää tutut ominaisuudet, mutta toivottavasti on käytettävyyden osalta näppärämpi.

11.11.2021

Uudistettu Viljalaari on toimii jälleen. Toiminnallisuuksien osalta Viljalaari sisältää tutut ominaisuudet, mutta toivottavasti on käytettävyyden osalta näppärämpi. Pääsivulle olemme koonneet linkkejä ajankohtaisiin uutisiin. Viljalaarin käyttöoikeus on aktivoitu kaikkien sopimusviljelijöiden osalta, joilla on ollut aikaisemmin Viljalaari käytössä. Olet jo varmasti saanutkin rekisteröitymisviestin sähköpostiisi. Jos et ole saanut linkkiä tai rekisteröityminen ei onnistu, otathan yhteyttä viljan ostajaasi.

Rekisteröityminen Viljalaariin

Vanhan viljalaarin tunnukset eivät uudessa Viljalaarissa toimi. Uusi viljalaari vaatii rekisteröitymisen ja uudet tunnukset. Käyttäjätunnus on Raision viljelijänumerosi. Numero löytyy mm. tilityslaskelmasta. Viljalaarin käyttöön otto tapahtuu tämän linkin kautta https://laari.raisio.com

1. Avaa Viljalaari selaimeen https://laari.raisio.com
2. Ensimmäisellä kerralla valitse Rekisteröidy. Rekisteröityminen tapahtuu viljelijänumerollasi.
3. Ohjelma lähettää sinulle kirjautumislinkin, jossa sinun täytyy määritellä itsellesi salasana
4. Lähettämällä kirjautumistiedot pääset Viljalaariin.
5. Lopuksi voit tallettaa osoitteen selaimen suosikkeihin.

Viljalaarin käyttöoikeus on aktivoitu kaikkien sopimusviljelijöiden osalta, joilla on ollut aikaisemmin Viljalaari käytössä.

Viljalaarin toiminnallisuudet

Viljalaarin sisältö koostuu tutuista elementeistä. Löydät viljalaarista voimassa olevat sopimukset, tiedot esinäytteiden analyysituloksista, sovitut toimitusluvat, tiedot viljojen toimituksista ja tiedot tilityksistä. Uuteen Viljalaariin on päivittynyt tapahtumat 1.6.2021 alkaen. Jos sinulla ei ole toimituksia kesäkuun alun jälkeen, tai et ole lähettänyt esinäytteitä, niin silloin tietoja ei ole nähtävillä.

Esitäytetty viljapassi

Uutta viljalaarissa on esitäytetyn viljapassin tulostaminen. Eli voit tulostaa toimituslupaa vastaavan viljapassin toimituksen mukaan. Passiin tulee kuorman perustiedot, mutta luomutunnukset ja viljelytoimenpiteitä koskevat tiedot joudut täyttämään itse, koska ne eivät ole meillä tiedossa. Jos tulostat esitäytetyn viljapassin Viljalaarista, lisätiedot täytyy täyttää käsin tulostuksen jälkeen.

Sopimushalukkuus sopimuskaudelle 2022

Viljelysopimushalukkuuden tulevan kasvukauden osalta voit täyttää viljalaarin kautta. Tällä hetkellä Viljalaarin kautta voi tehdä markkinahintaisen sopimuksen (Viljelysopimus), toimitusjaksosopimuksen tai Kaura Plus – sopimuksen. Kiinteähintainen sopimus tehdään edelleen yhdessä ostajasi kanssa. Satokauden 2022 hinnat löytyvät Raision hintasivulta.

Haku