Hyppää sisältöön

Uuden sadon vastaanotto jo täydessä käynnissä

Viljan puinnit käynnistyivät erikoisen kasvukauden johdosta ennätyksellisen aikaisin jo heinäkuussa. Raision myllyille on jo toimitettu uuden sadon ruista ja syysvehnää. Kausi on käynnistynyt vauhdikkaasti, mutta onneksi olemme oppineet varautumaan monenlaisiin aloituksiin myllyillämme.

06.08.2021

Esinäytteet auttavat sekä viljelijää että vastaanottoa sujuvaan työskentelyyn

Sadonkorjuuaikana monella on kiire toimittaa viljakuormia. Toimituksia ja vastaanottoa kuitenkin sujuvoittaa, kun esinäytteen avulla tiedetään erään laatu ennakkoon. Esinäytteet voit toimittaa joko postitse ja tuomalla näyte joko Raisioon tai Nokialle. Raision portilla on näytelaatikko, johon voi näytteen pudottaa milloin tahansa. Esinäyte on välttämätön mallasohra ja kauran toimitusta ajatellen. Myös vehnäerästä näyte on hyvä toimittaa ja näin osaamme varautua riittävin resurssein. Raisioon voit toimittaa kaurakuorman myös ilman esinäytettä näin puintiaikaan.

Toimituspaikat tutut entiset – Raisiossa viljan vastaanotto tiistaina, keskiviikkona ja torstaina

Viljaa ja härkäpapua vastaanotetaan tutuissa paikoissa. Nokialla vastaanotetaan viljaa kaikkina arkipäivinä. Rukiin ja kauran vastaanotto on rytmitetty omille päivilleen, jotka tosin vaihtelevat tarpeen mukaan. Ostaja valitsee sinulle oikean päivän.

Raisiossa vastaanottopäiviä ovat nyt sadonkorjuuaikana tiistain ja torstain lisäksi keskiviikko. Ruuhkaa on tietysti, mutta sujuvuuden voi jokainen viljan tuoja varmistaa noudattamalla annettua aikataulua. Malttiakin tarvitaan, mutta kaikki varmasti saavat viljansa toimitettua.

 

 

 

 

Vehnää Raision lisäksi Perniöön

Vehnäeräsi voit toimittaa myös Perniöön, sekä syysvehnän, että kevätvehnän. Vehnän vastaanottorajat ovat samat kuin Raisiossa.  Nokialle vastaanotamme vain kevätvehnää.

Viljojen vastaanottorajat uuden sadon osalta

Vaikka kesä on ollut poikkeuksellinen ja sillä on varmasti ollut vaikutuksensa laatuun, niin vastaanottorajat ovat kauraa lukuunottamatta entisellään. Kauran pikkujyvien, <2 mm, vastaanottorajaa olemme laskeneet 15 %. Mahdollisista muista muutoksista ilmoitamme erikseen.

Haku