Hyppää sisältöön

Ruismestari 2022 -kilpailun ilmoittautuminen alkaa

Pro Ruis ry järjestää viljelijöille suunnatun Ruismestari 2022 -kilpailun. Kilpailuun voi ilmoittautua 1.-15.10.2021 välisenä aikana

28.09.2021

Rukiin viljelykilpailussa on kyse vuonna 2022 puitavasta ruissadosta, joka on kylvetty tänä syksynä 2021. Voittoon vaikuttavat viljeltävän ruisalan keskisato, sadon laatu ja hyvät viljelykäytänteet. Voittajan valitsee Pro Ruis ry:n nimeämä raati, johon kuuluu ruisketjun toimijoita. Kilpailun tavoitteena on lisätä viljelijöiden kiinnostusta rukiin viljelyyn, kannustaa tavoittelemaan korkeita satoja ja tuomaan esille hyviä rukiin viljelyn käytäntöjä. Ruismestari 2022 ei siis ole puhdas satokilpailu, vaan huomiota kiinnitetään myös viljelyn taloudellisuuteen.

Kilpailun 1. palkintona on WECKMAN WS180KG -perävaunu erikoisvärityksellä sekä 2. ja 3. sijoittuneille Jopo-pyörät.

Kilpailu järjestetään nyt neljättä kertaa. Tilojen ruisalat ovat vaihdelleet reilusta 5 hehtaarista yli 80 hehtaariin ja kilpailuun on osallistunut tiloja Eteläisimmästä-Suomesta aina Pohjois-Pohjanmaalle asti.

Ruismestari 2022 -kilpailun pääsponsoreina toimivat Fazer Mylly ja Weckman Steel Oy. Muina sponsoreina mukana ovat Boreal Kasvinjalostus Oy, Hankkija Oy, KWS, Raisio Oyj, Tilasiemen Oy, Viljelijän Avena Berner, Bayer Oy, Nordkalk Oy, Yara Suomi Oy. Pääpalkinnon valmistuksessa yhteistyössä ovat Tikkurila Oyj, Nurmi Hydro Oy, Suomen Vesileikkaus Oy, FAD ja Alliance.

Lisätietoja: Ruismestari 2022 -kilpailuun osallistumisesta www.proruis.fi/ruismestari

Haku