Hyppää sisältöön

Raision sopimusviljelykausi 2022 on aloitettu syysviljojen sopimuksilla

Tällä hetkellä teemme sopimuksia kasvukaudelle 2022 syysviljoista eli rukiista ja syysvehnästä.

29.06.2021

Sopimusvaihtoehdot syysviljoille

Sekä rukiille että syysvehnälle mahdollisia sopimusvaihtoehtoja ovat markkinahintainen perussopimus tai erikoissopimuksista kiinteähintainen sopimus ja toimitusjaksosopimus.
Sopimusehtoihin emme ole tehneet muutoksia. Suosittelemme maatalouden ympäristökorvausjärjestelmään kuulumista, sillä toimenpiteet antavat hyvän pohjan kestävälle viljantuotannolle.
Kevätviljojen osalta sopimuksia voi myös alkaa tehdä pikkuhiljaa. Mutta kevätviljojen hintanoteerauksia emme ole vielä avanneet.

Syysviljojen viljely kannattaa

Syysviljat ovat jälleen kerran osoittaneet hyvän stressisietokykyä alkukasvukauden säävaihteluihin. Kun kevään aikana on kärsitty lämpötilavaihteluista ja runsaista sateista, ei syysviljojen kasvu ole häiriintynyt juurikaan. Päinvastoin kasvustot ovat pystyneet hyödyntämään sateita ja kosteutta ja kasvustot ovatkin vahvoja ja satonäkymät hyvät. Syysviljojen kylvöön kannattaa siis panostaa myös tänä kesänä ja jo nyt pohtia lajike valintaa ja sopimusasioita.
Syysviljojen osalta lajikevalikoima on laajentunut huimasti varsinkin rukiin osalta. Laadullisesti hybridiruislajikkeiden välillä ei näyttäisi olevan suuria eroja. Toisaalta osassa lajikkeita vastaanotettuja eriä on niin vähän, että niiden perusteella ei voi kovin painavia kommentteja antaa.
Syysvehnän viljelyn lisääntyessä huomiota pitää kiinnittää myös myllykäyttöön ja leivontaominaisuuksiin. Valtalajikkeiden leivontaominaisuudet eivät ole vielä kevätvehnälajikkeiden veroisia. Joten tähän toivotaan parannusta lajike-edustajien osalta. Tulemme julkaisemaan vertailutietoa syysvehnän laadusta lähiaikoina.

Viljalaari poissa käytöstä

Päivitämme parhaillaan viljanhankintajärjestelmäämme. Tästä syystä kesäkuun alusta Viljalaariin eivät ole päivittyneet uudet tiedot. Tämä koskee myös uuden kauden sopimushalukkuuden laatimista. Kun haluat tehdä sopimuksen kaudelle 2022, laita postia viljanostajille. Uusi viljalaari tulee käyttöön syksyllä, joten kesäkuukaudet joudumme toimimaan ilman viljalaarin apua.

Haku