Hyppää sisältöön

Raisio mukana Hiililounas-hankkeessa

14.03.2023

Hiililounas-hankkeessa tuotetaan tietopohjaa kotimaisten kasviproteiinilähteiden hiilijalanjäljistä ja kehitetään ilmastovaikutuksiltaan pienempiä ja ravitsemuksellisesti täysipainoisia lounasruokamalleja. Hiilipäästöjen hallinnan rinnalla biodiversiteetin suojeleminen on tärkeää luonnon hyvinvoinnin ja kestävän tulevaisuuden kannalta. Tieteellisesti tuotetun ja luotettavan hiilijalanjälkitiedon katsotaan lisäävän pakallisten kasviproteiinien käyttöä ruokapalveluissa ja helpottavan kuluttajien vastuullisten ruokavalintojen tekemistä. Hanketta on toteutettu yhteistyössä mukana olevien yritysten kanssa työpajoin.

Hiililounas-hankkeen päärahoittaja on Varsinais-Suomen ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma ja se on myönnetty 1.1.2022–31.8.2023 väliseksi ajaksi. Osarahoittajina toimivat hankkeeseen sitoutuneet yritykset ja yhteistyökumppanit. Mukana ovat jo Raisio Oyj, Keskitien säätiö, Varsinais-Suomen MTK, ISS Palvelut Oy, Trans Farm Oy, Vihreä Härkä, Voimapapu Finland Oy, Ylistalon tila, Antell ja Sodexo.

Lue lisää Hiililounas-hankkeesta

Kohti hiilineutraaliutta monimuotoisella viljelyllä -webinaari 29.3.2023

Hiililounas hanke järjestää webinaarin, johon ovat myös Raisio sopimusviljelijät tervetulleita. Webinaarissa kuulemme asiantuntija puheenvuoroja tutkijoilta ja viljelijöiltä monimuotoisesta viljelystä. Lopussa on varattu aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle.

Tilaisuus on kaikille avoin ja se järjestetään Teams-yhteydellä. Tilaisuuden järjestää Luonnonvarakeskus Luke ja Turun yliopisto.

Päivämäärä: 29.03.2023 klo: 09:30 – 12:00
Paikka: Teams

Ohjelma:
• Webinaarin avaus ja Hiililounashankkeen lyhyt esittely – Emma Sivula, projektikoordinaattori, Turun yliopisto
• Palkokasvit säästävät typpilannoitteita ja fossiilista energiaa – Hannu Känkänen, erikoistutkija, Luke
• Kokemuksia Loimaan viljelymenetelmäkokeesta ja palkoviljoista – Tuomas Levomäki, viljelijä
• Pölyttäjäystävällinen maatalous – Traci Birge, erikoistutkija, Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö
• Ajatuksia monipuolisen viljelykierron takaa – Juha Wikström, viljelijä
• Sekaviljelyllä kohti tehostettua kasvutekijöiden hyödyntämistä ja öljyhamppu hiilen sitojana – Marjo Keskitalo, erikoistutkija Luke

Tervetuloa!

Lisätietoja webinaarista ja ilmoittautuminen. Ilmoittautumiset 28.3. klo 16 mennessä.

Haku