Hyppää sisältöön

Pro Rukiin pellonpiennarpäivä 5.8. ja Ruismestari 2022 kilpailu

Pro Ruis ry järjestää yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa pellonpiennarpäivän 5.8. 2021. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki rukiin viljelystä kiinnostuneet.

04.07.2021

Pellonpiennarpäivässä esillä on tarjolla ajankohtaista tietoa rukiin viljelystä, markkinanäkymistä sekä viljelijöiden kokemuksia rukiin tuotannosta. Paikalla asiantuntijoina Pro Rukiin, Borealin, Fazer Myllyn, Raision, Tilasiemenen ja Viljelijän Avena Bernerin edustajia. TERVETULOA!

Tilaisuudessa kahvitarjoilu. Tarjoilun vuoksi pyydämme osallistujia ilmoittautumaan 30.7. mennessä info@proruis.fi tai 040 501 6279 (Terhi Virtanen)

HAUSJÄRVI to 5.8. klo 17.00 Tarmo Tikkamäen pellon pientareella, Haminankyläntie 75, 12130 Hausjärvi

Tilaisuudessa mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja: Lasse Matikainen, Pro Ruis ry, Tarmo Tikkamäki, viljelijä, Boreal Kasvinjalostus Oy: Terveiset rukiin jalostuksesta, Raisio: Kotimaisen rukiin markkinat ja Raision sopimustoiminta; Fazer Mylly: Fazer Myllyn rukiin sopimusviljely, Tilasiemen Oy: Ruislajikkeet syksyn kylvöille ja Viljelijän Avena Berner.

Pro Ruis ry etsii RUISMESTARIA vuodelle 2022

Pro Ruis ry järjestää viljelijöille suunnatun Ruismestari 2022 -kilpailun. Rukiin viljelykilpailussa on kyse vuonna 2022 puitavasta ruissadosta, joka kylvetään tulevana syksynä. Voittoon vaikuttavat viljeltävän ruisalan keskisato, sadon laatu ja hyvät viljelykäytänteet. Voittajan valitsee Pro Ruis ry:n nimeämä raati, johon kuuluu ruisketjun toimijoita.

Kilpailun tavoitteena on lisätä viljelijöiden kiinnostusta rukiin viljelyyn, löytää parhaita viljelykäytäntöjä ja kannustaa tavoitteellisen rukiin tuotantoon, Pro Rukiin hallituksen puheenjohtaja Minna Oravuo kertoo. Ruismestari 2022 ei siis ole puhdas satokilpailu, vaan huomiota kiinnitetään myös viljelyn taloudellisuuteen ja ekologisuuteen. Kilpailun pääpalkintona on Weckman Steel Oy:n toimittamana WECKMAN WS180KG -perävaunu erikoisvärityksellä sekä kilpailussa 2. ja 3. sijoittuneille Jopo-pyörät.

Ruismestari -kilpailu järjestetään nyt neljättä kertaa.

Ruismestari kilpailuiden kova taso on yllättänyt positiivisesti. Vuoden 2019 Ruismestari -kilpailun aikana olosuhteet olivat loistavat ja kaikkien kilpailijoiden keskisato oli 8555 kg ja jopa neljä kilpailijaa ylitti 10 000 kg hehtaarisadon. Osallistuneiden joukossa on ollut viljelijöitä eri ikäluokista ja eri puolilta maata. Mukana on ollut kilpailijoita, jotka ovat viljelleet ruista ensimmäistä kertaa, kun taas osalla on ollut takanaan vuosien kokemus rukiin viljelystä. Tilojen ruisalat ovat vaihdelleet reilusta 5 hehtaarista yli 80 hehtaariin. Edellisten vuosien mestarit Mikko Mäki-Latvala, Juho Vainio ja Kimmo Polo ovat kertoneet kilpailuun osallistumisen tuovan uutta näkemystä viljelytoimintaan.

Ruismestari 2022 -kilpailun pääsponsoreina toimivat Fazer Mylly ja Weckman Steel Oy. Muina sponsoreina mukana ovat Boreal Kasvinjalostus Oy, Hankkija Oy, KWS, Raisio Oy, Tilasiemen Oy, Viljelijän Avena Berner, Yara Suomi Oy, Bayer ja Nordkalk Oy Ab. Palkinnon valmistuksessa yhteistyössä ovat Tikkurila, NurmiHydro, Suomen Vesileikkaus Oy, FAD ja Alliance-rengastoimittaja.

Ruismestari 2022 -kilpailun ennakkoilmoittautuminen avataan 1.10.2021. Lisätietoja Ruismestari 2022 -kilpailusta www.proruis.fi/ruismestari.

Haku