Hyppää sisältöön

Jäikö laatu heikoksi ja viljakuorma menikin naapurin rehusiiloon?

19.03.2024

Viime kesän heikkoa laatu on päivitelty kyllästymiseen saakka. Suurin osa sopimusviljelijöistä on ohjeiden mukaisesti toimittanut esinäytteet ja sitä kautta on selvinnyt, ettei jyvät täytä myllyn laatukriteereitä. Myös määrä on voinut olla pettymys ja sitä kautta sopimusmäärä jää vajaaksi.
Heikon vuoden jälkeen tehdään laskelmia myllyllä viljojen riittojen varmistamiseksi. Viljelijästä saattaa olla selvää, että esinäytetieto kertoo ostajalle, että sopimusviljaa ei pystytä toimittamaan. Meille se on kuitenkin vain viitteellinen tieto. Siksi on erittäin tärkeää, että sopimusviljelijänä informoit myös ostajaa toimitustilanteesta.

Toimintaohje

Tarkista Viljalaarista sopimus- ja toimitustilanne. Jos tiedät, että sopimusviljaa ei enää tule sadosta 2023 toimitukseen, niin soita ostajallesi tai laita sähköpostia. Työ ei ole vie kuin hetken, mutta näin saadaan päivitettyä tilanne puolin ja toisin.

Tietojen päivitys myös syysviljojen osalta

Kevään edetessä selviää selvisivätkö syysviljat talven olosuhteista. Jos eivät, niin samoin meille on erityisen tärkeää, että päivität tiedot myös meille.

Haku