Hyppää sisältöön

CCC käyttö on kielletty suurimokauran viljelyssä

Kasvunsääteiden käyttö toivottavaa - klormekvattikloridin käyttö kuitenkin edelleen kielletty jäämäriskin takia.

15.06.2020

Suurimokauran uudet lajikkeet omaavat suuren satopotentiaalin. Rehevissä kasvuolosuhteissa kasvunsääteiden käyttö voi olla perusteltua, jota lakoutuminen estetään ja sitä kautta varmistetaan kauran sadon määrä ja laatu.

Kasvunsääteistä klormekvattikloridin eli CCC:n käyttö on viljelyssä ehdottomasti kielletty, kun tuotetaan elintarvikekäyttöön tarkoitettua suurimokauraa Raision myllykäyttöön. Syynä on aineesta jäävät jäämät ruuaksi tarkoitettuihin kauran jyviin. Vuosittaisissa laatukontrolleissa löytyy silloin tällöin pieniä määriä jäämiä ja se on vastoin Raision antamaa lupausta puhtaasta ja laadukkaasta raaka-aineesta sekä kotimaisille että vientiasiakkaille. Meille jokaiselle puuron syöjälle tai keksin purijalle on tärkeää, ettei pieniäkään jäämiä tuotteissa ole.

Vaihtoehtoja löytyy

CCC käyttö on ollut kiellettyä suurimokauran viljelyssä jo vuosia. Raision lisäksi myös monet muut toimijat edellyttävät samaa käytäntöä. Muita, hyviä, turvallisia ja tehokkaita kasvunsääteitä on hyvin tarjolla, joten niitä käyttämällä kauran viljely onnistuu mainiosti.

Haku