Newsroom

Raisio mukana Hyvää Joulumieltä -keräyksessä

Raisiossa joulumuistamisiin varatut rahat lahjoitettiin Hyvä Joulumieli –keräykseen. Keräykseen lahjoitetuilla rahoilla hankitaan 70 euron arvoisia lahjakortteja, joilla vähävaraiset tai vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat hankkia ruokatarvikkeita jouluksi.

Raision henkilökunta päätti tänäkin vuonna lahjoittaa omat joululahjansa samaan hyväntekeväisyyspottiin Raisio-konsernin joulumuistamisiin varattujen rahojen kanssa. Raisio lahjoittaa yhteensä 6500 € Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli –keräykselle.

Hyvä Joulumieli –keräys sai alkunsa vuonna 1997 Ylen toimittajan Arto Nybergin ideasta.
"- Jonain syksyisenä päivänä istuskelin yksin kotona ja mietin, kuinka etuoikeutetussa asemassa olen. Tuli herkkä hetki ja tajusin, että kaikilla asiat eivät ole näin hyvin. Aloin kehitellä ideaa Aamu-TV:n joulukalenterista, jonka tarkoituksena olisi auttaa vähäosaisia suomalaisia lapsiperheitä."

SPR:n ja MLL:n paikallisyhdistykset valitsevat apua tarvitsevat perheet yhteistyössä neuvoloiden, sosiaalitoimen ja seurakuntien diakoniatyön kanssa. Lahjakortin voi saada lapsiperhe, jossa on vaikea taloudellinen tilanne johtuen esimerkiksi yksinhuoltajuudesta, pitkäaikaistyöttömyydestä, vanhempien pätkätöistä, sairaudesta, vammaisuudesta tai kriisitilanteesta. Iloa ja hyvää joulumieltä näiden perheiden elämään tuovat järjestöjen lukuisat vapaaehtoistyöntekijät, jotka jakavat lahjakortit valituille perheille joulun alla.

www.punainenristi.fi/hyva-joulumieli