Newsroom

Kuitupitoinen välipala pitää nälän loitolla

Mustikkajuoma ja välipalakeksiKoulujen alkaessa monessa perheessä mietitään sopivia välipaloja koululaisille. Kysyimme Raision ravitsemusterapeutti Marja Vakkurilta, millainen on hyvä välipala.

Vakkurin mukaan hyvä välipala koostuu kasviksista, marjoista, hedelmistä ja täysjyväviljavalmisteista. Täydennyksenä voi käyttää vaihdellen vähärasvaisia maito- ja lihatuotteita.

– Välipalan pitäisi sisältää kuituja ja proteiineja, jotka säilyttävät kylläisyyden tunteen. Kuituja saa esimerkiksi täysjyväviljatuotteista. Hiilihydraatteja ja proteiinia sisältävä välipala auttaa myös palautumaan liikuntasuorituksen jälkeen.

Monet lapset ja nuoret jatkavat suoraan koulusta harrastuksiin. Silloin repussa kulkeva, hyvänmakuinen välipala on paikallaan.

– Elovena-välipalajuomassa on kuitua, ja niiden maut ovat lasten ja nuorten suosikkeja. Juoma on helppo pakata aamulla reppuun ja juoda koulupäivän jälkeen. Myös yksittäispakatut täysjyväviljasta valmistetut välipalakeksit ovat käteviä reppueväitä.

Jos koululainen suuntaa kotiin koulun jälkeen, voi kokeilla pikapuuroja välipalana. Meille suomalaisille aamupalana tuttu puuro on maailmalla trendikäs välipala. Alakoululainenkin osaa valmistaa pikapuuron kuumasta vedestä ja valmiista puuropussista.

– Monet lapset pitävät puurosta, jos vain uskaltavat maistaa sitä. Elovena Hetki -pikapuuroja on montaa makua, vähäsokerisista vaihtoehdoista varsinaisiin herkuttelupuuroihin, Marja Vakkuri kertoo.

Välipalat ovat erityisen tärkeitä lapsille ja nuorille, sillä hyvä välipala auttaa jaksamaan koulussa, harrastuksissa ja kotona. Nyrkkisääntönä voi pitää, että syödä tulisi kolmen tai neljän tunnin välein.