Newsroom

Keksi ei ole enää vain kahvin kaveri

Keksejä syödään yhä enemmän välipalana tai eväänä. Perinteisiä kahvi- ja herkkukeksejä terveellisemmät välipalakeksit kasvattavat suosiotaan: noin neljäsosa kekseistä ostetaan nykyään välipalaksi.

Raisio selvitti välipalojen ja keksien merkitystä suomalaisille*. Ryhmäkeskusteluin toteutetussa kuluttajatutkimuksessa selvisi, että ihannevälipala on nopeasti ja helposti nautittava nälänsiirtäjä, energianlähde ja verensokerin tasaaja. Välipalalta halutaan fyysisen hyödyn lisäksi myös henkistä hyvää oloa päivään.

– Elovena-välipalakeksit ovat uudistaneet koko keksituoteryhmän. Aikaisemmin epäterveellisiksi koetut keksit ovat muuttuneet hyväksytyiksi ja suosituiksi välipaloiksi. Elovena-välipalakeksien myynti on koko ajan ollut kasvussa, joten tarvetta on terveellisemmälle, helpolle ja hyvänmakuiselle välipalalle, brändeistä ja strategiasta vastaava johtaja Mika Kukkurainen Raisiolta kertoo.

Muuttuneet keksitottumukset on huomattu myös kaupoissa kasvavina heräteostoina. Ennen keksit ostettiin suunnitelmallisesti kahvipaketin kanssa, mutta nyt niitä napataan mukaan herätteellisesti ja heti kulutukseen.

– Jos joka neljäs keksi ostetaan välipalaksi ja mahdollisesti heti syötäväksi, tulisi terveellisempiä vaihtoehtoja olla tarjolla yksittäispakattuina esimerkiksi kassojen vieressä. Nyt näiden terveellisempien tuotteiden ostaminen on monessa kaupassa hankalaa. Tutkimuksessamme tuli esille, että kuluttajat korvaisivat mielellään houkuttelevan, mutta epäterveellisyytensä takia kiusallisen suklaapatukan terveellisemmällä vaihtoehdolla, Kukkurainen toteaa.

* Family Insight Oy: Välipalat ja keksit 1/2015, kvalitatiivinen tutkimus