Viljat

Viljatori on avoin kaikille viljatoimijoille


Viljatori on verkkopalvelu, jossa viljelijät voivat myydä ja viljaa käyttävä teollisuus ostaa viljaa. Tavoitteena on ollut tarjota portaali, missä viljaerä voi nykyistä nopeammin ja sujuvammin löytää ostajan. Raision tavoitteena on tarjota nykyisille sopimusviljelijöilleen ja viljan toimittajille entistä toimivampi tapa seurata viljan ostotarjouksiamme sekä tehdä kauppaa. Toisaalta myös löytää uusia viljelijöitä kumppaniksi.

Toimintatavat viljan myynnissä muuttuvat pikku hiljaa. Perinteiset markkinahintaiset viljelysopimukset eivät enää kiinnosta kaikkia viljelijöitä ja halutaan etsiä sopiva ostaja juuri itselle sopivaan hetkeen. Tähän viljatori tarjoaa hyvän mahdollisuuden. Toisaalta Raisiollakin, viljan käyttäjänä, voi olla tarve löytää tietynlaisia laatueriä nopealla aikataululla ja uskomme, että sähköinen viljakauppapaikka on tähän oiva mahdollisuus.

Viljan myynti sopimuskaupalla tai tarjouskaupalla

Myynti tapahtuu sopimuskaupan tai tarjouskaupan kautta. Viljelijä voi siis tehdä tarjouksen omistamastaan viljasta Viljatoriin ja asettaa erälle tavoitehinnan ja toimitusajankohdan. Jotta tarjouksen voi tehdä, pitää tietää tarjottavan viljaerän laatu ja määrä.

Viljatori vaati rekisteröitymistä, mutta tutustuminen ei velvoita mihinkään

Viljatoriin tutustuminen ja rekisteröityminen ei velvoita mihinkään, se tuo vain mahdollisuuksia. Viljelysopimuksella kaupan tekeminen on viljan myyjälle ilmaista, mutta tarjouskaupassa veloitetaan pienimaksu myös viljan myyjältä. Ostajalle kaikki viljan hankinta Viljatorin kautta maksaa, mutta kustannukset ovat kuitenkin pienet, mikäli viljaa saa oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.

Rekisteröidy Viljatorille

Viljatoriin rekisteröidytään www.viljatori.fi sivun kautta. Tunnistaudu mobiilivarmenteella tai oman pankkisi pankkitunnuksilla. Voit rekisteröityä Y-tunnuksella tai yksityishenkilönä. Viljatorin käyttöön löytyy hyvät ohjeet. Lisäksi voit aina kääntyä Viljatorissa mukana olevien toimijoiden eli esimerkiksi meidän raisiolaisten viljanostajien puoleen.