Viljat

Uuden sadon vastaanotto on alkanut


Viljan vastaanotto uuden sadon osalta on käynnistynyt kesäseisakkien jälkeen. Ostamme myllyviljoja perinteisesti Raisioon ja Nokialle. Mutta nyt voit toimittaa ruista myös Loimaalle ja suurimokauraa vastaanotamme myös Ylivieskassa.
Mallasohraa sekä vanhaa satoa että uutta, voi toimittaa sekä Turenkiin/Hämeenlinnaan, Lahteen tai Naantaliin.
Rehuviljoja: vehnää ja ohraa ostamme Ylivieskan ja Kouvolan rehutehtaille, mutta myös Raisioon.

Esinäyte nopeasti viljalabraan analysoitavaksi


Sitä mukaa kuin viljan puinnit edistyvät, niin esinäytteet kannattaa kerätä saman tein ja lähettää analysoitavaksi. Esinäytteet tarvitsemme suurimoviljojen ja mallasohran osalta, mutta myös kevät- ja syysvehnästä voit näytteet laittaa tulemaan. Esinäytepussit on postitettu, mutta lisää pusseja voit pyytää viljan ostajaltasi. Selvitä viljan laatu heti, niin myynti ja toimitus sujuvat ongelmitta syksyn kuluessa.

Rukiin ja syysvehnän laatu hyvä


Ensimmäiset rukiin ja syysvehnän esinäytteet ja vastaanottonäytteet on analysoitu. Laatu vaikuttaa hyvältä, ainakin näiden ensimmäisten näytteiden osalta. Rukiin sakoluvut ovat selvästi yli 200 ja syysvehnän valkuaispitoisuus kohtuullisella tasolla. Sitä mukaa kun esinäytteitä saadaan, muodostuu myös laatukuva viljasadosta.

Viljatori odottaa rekisteröitymistäsi


Viljatori, viljan sähköinen markkinapaikka on avattu alkukesästä. Kun viljan kauppa käynnistyttyy uuden sadon osalta nyt täyteen vauhtiin, on hyvä tilaisuus tutustua myös Viljatorin toimintaan. Viljatorilla ensimmäinen käynti edellyttää rekisteröitymistä, mutta ei velvoita mihinkään muuhun.