Newsroom

Raisioagro tuo markkinoille Benemilk Boosterin

Benemilk-tuoteperhe laajenee Benemilk Boosterilla. Raisioagron monivuotinen panostus pohjoisten olosuhteiden seosrehuruokinnan tutkimukseen tuottaa tulosta ja yhtiö lanseeraa seosrehutilojen tuotosta tukevan ruokintakonseptin. Konsepti tuo lisäarvoa maitoketjuun vaikuttamalla myönteisesti lehmien hyvinvointiin ja hedelmällisyyteen. Konseptiin kuuluvat Benemilk Boosterin lisäksi seosrehuruokintaan tarkoitetut Melli-sarjan uutuudet.

Maitotilojen rakennekehitys etenee nopeasti. Samanaikaisesti lehmien hedelmällisyys on hiipunut ja poikimaväli pidentynyt. Seurauksena on maidontuotannon väheneminen ja tilojen maitotilin pieneneminen. Karjakoon kasvaessa yhä suurempi osa lehmistä lypsää pihattonavetoissa, joissa yleisimpänä ruokintamuotona on seosrehuruokinta.

Benemilk Booster – valtakunnan energiapitoisin rehu

Benemilk Booster -innovaatio yhdistää Benemilk-vaikutuksen ja erittäin korkean energian. Rehu paikkaa ruokinnan energiavajetta, lisää maidon tuotosta ja parantaa pitoisuuksia. Booster myös alentaa riskiä sairastua piilevään ketoosiin. Tällöin kiimat näkyvät selvemmin ja siemennyksiä tarvitaan vähemmän.

– Seosrehun energiapitoisuuden nosto riittävän korkealle on usein haastavaa. Se kostautuu tuotoksissa ja tiinehtymisessä. Erityisesti lypsykauden alun energiavaje on kohtalokasta hedelmällisyydelle, sanoo Raisioagron kehityspäällikkö, MMM Merja Holma.

– Olemme Benemilk Boosterin kautta ratkaisseet teknologisen haasteen, joka tulee viemään rehunvalmistuksen uudelle tasolle seosrehuruokinnan aikakaudella, toteaa Raisioagron tutkimus- ja kehitysjohtaja, dosentti Ilmo Aronen. Ilmo Arosen erityisosaaminen Helsingin Yliopiston dosenttina liittyy juuri rehuteknologiaan.

Korkean energiapitoisuuden ansiosta Benemilk Booster kohottaa maitotuotosta erityisesti, kun sitä käytetään täydennysrehuna heikompienergisten kotoisten rehujen rinnalla. Booster sisältää lehmän vastustuskykyä parantavaa E-vitamiinia ja biotiinia sekä suojattua metioniini-aminohappoja. 

Tieteelliset tutkimukset todistavat Benemilk-ruokinnan tehon

Benemilk-ruokinnan teho on todistettu useissa tieteellisissä kokeissa kotimaassa ja ulkomailla. Tulosten toimivuus on vahvistettu myös tilaseurannoissa, joiden piirissä on satoja Benemilk-tiloja ympäri Suomea. Energiakorjattu maitotuotos on kasvanut keskimäärin 2,6 kiloa. Maidon rasvapitoisuus on kohonnut 3 kymmenystä ja valkuainen 0,5 kymmenystä.

– Meillä on käsissämme ainutlaatuinen seosrehuruokinnan innovaatio. Seurantatiloilta saadut tulokset ovat erittäin myönteisiä. Markkinoiden johtava rehuinnovaatio on nyt ensimmäistä kertaa maailmassa mahdollista sekoittaa appeeseen, kertoo dosentti Aronen.