Newsroom

Lisää liikettä lapsiin, Maskuun Elovena Areena!

90-vuotias Elovena avasi Maskuun liikunnallisen Elovena Areenan

Suomen Urheiluliiton ja Elovenan monipuolinen yhteistyö jatkuu entistä voimallisemmin. Maskuun avattiin 3.9.2015 kaikkien aikojen ensimmäinen Elovena Areena, joka toimii lähiliikuntapaikkana lapsille. Areena on houkutteleva ja moderni, vuoden 2015 tyyliin sopiva leikkipaikka.

Lapset ja nuoret harrastavat nykypäivänä runsaasti ohjattua liikuntaa, mutta vapaa-ajan liikunta ja leikit ovat jääneet vähemmälle. Lasten liikunnan ja päivittäisen aktiivisuuden lisääminen ovat tärkeitä sekä Suomen Urheiluliitolle että Elovenalle. Viimeisimpien tutkimusten mukaan suomalaiset lapset ja nuoret liikkuvat aivan liian vähän. Se aiheuttaa jo nyt vakavan uhkan kansanterveydelle ja sitä myötä kansantaloudelle.

SUL ja Elovena haluavat puuttua tähän ongelmaan ja mahdollistaa lapsille sopivan liikuntapaikan ja innostaa lapsia liikkumaan vapaa-ajalla enemmän. 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Elovena on lahjoittanut kouluihin 50 liikunnallista Voimapäivää ja 10 yleisurheiluvälinesettiä sekä nyt Elovena Areenan Maskuun.

- Juokseminen, hyppääminen ja heittäminen ovat kaikkien lasten ja kaikkien lajien perusliikuntataitoja. Elovena Areena kannustaa lapsia oma-aloitteisesti näiden taitojen harjoittamiseen, toteaa SUL:n seurapalvelujohtaja Harri Aalto

- On ilo saada aktivoida lapsia oma-ehtoiseen liikkumiseen, iloitsee Aalto.

Maskussa Elovena Areena on otettu innolla vastaan ja iloa Areenasta riittää moniksi vuosikymmeniksi.

- Kun Masku onnistui saamaan Elovena Areenan, samalla vihdoin saatiin alueelle rakennetuksi kauan suunnitelmissa ollut pallokenttäkin. Nyt lasten ja nuorten liikkumisen lisäksi tuli myös aikuisväestölle mahdollisuus käyttää pallokenttää, Maskun vapaa-aikatoimen päällikkö Jyrki Kangas kertoo.

- Elovena Areena palvelee päiväkotilasten lisäksi koko Humikkalan alueen satoja lapsia lähiliikuntapaikkana. Siinä on pienten mukava juoksennella oikein juoksuradoilla ja ihanaa monesta muksusta on kiipeillä telineillä, Jyrki Kangas iloitsee.

- Monipuoliset laitteet on suunniteltu juuri lapsen toimintatarpeita tyydyttämään. Toivon tietysti kovasti, että lasten kanssa Areenaa käyttävät perehtyvät kaikkiin mahdollisuuksiin, joita tämä liikuntapaikka tarjoaa ja osaavat opastaa lapsia löytämään liikunnan moninaiset riemut, Jyrki Kangas jatkaa.

- Olemme järjestäneet yhteistyössä SUL:n kanssa Elovena Voimapäiviä valtakunnallisesti jo useiden vuosien ajan. Maskun Elovena Areenan kautta mahdollistamme lapsille ikuisen Voimapäivän, joka tuo liikunnan riemua päivästä toiseen yhä uudelleen, kommentoi markkinointipäällikkö Tuire Wendelin Raisio-konsernista.

Elovena-tuotteet ovat tuoneet hyvää oloa suomalaisille vuodesta 1925. Elovena on yksi Suomen arvostetuimmista elintarvikebrändeistä. Tuotenimen omistaa Raisio-konserni. Elovena-tuoteperheeseen kuuluu mm. hiutaleet, leseet, välipalakeksit, välipalajuomat ja annospikapuurot. www.elovena.fi