Newsroom

Tule mukaan seuraamaan Elovena-kauran kasvua Loimaalla

Sadat sopimusviljelijät kasvattavat kauraa Elovena-tuotteisiin ympäri Suomea. Tänä kesänä seuraamme kauran kasvua Tuomas Levomäen tilalla Loimaalla. Kutsumme myös kuluttajat ideoimaan, millaisen Elovena-tuotteen loimaalaisesta kaurasta voisi valmistaa. 

Kauran matka siemenestä Elovena-tuotteeksi kestää vuoden. Kesän aikana seuraamme kauran kasvua pellolla, syksyllä kauran korjuuta ja matkaa viljelijän viljavaraston kautta Raision Nokian myllylle, josta kaurasta tehdään Elovena-tuotteita. Loppukesästä tuotekehityksemme ja markkinointimme liittyvät joukkoomme ja kehitämme kuluttajien kanssa uusia innovatiivisia Elovena-kauratuotteita.

Tuomas Levomäki kylvi kauran viime viikon keskiviikkona loistavan aurinkoisessa säässä Loimaalla. Viikonlopun sateet antoivat hyvää vauhtia kauran itämiselle ja kasvuun lähtöön. 

Levomäki on Raision pitkäaikainen sopimusviljelijä, joten kaura kasvaa ammattitaitoisissa käsissä. Raisio on sopimusviljelyn edelläkävijä, sillä yhteistyötä viljelijöiden kanssa on tehty jo lähes 80 vuotta. Sopimusviljely on kumppanuutta, josta hyötyvät sekä viljelijä, että viljan käyttäjä. 

Tuomas Levomäen viljelemän kauran matkaa siemenestä Elovena-tuotteeksi voi seurata mm. Elovenan, Raision ja Raisioagron Facebook-sivuilla, Elovenan Instragram-tilillä sekä Raision Twitter-tilillä. Lisäksi kerromme kasvusta verkkosivuillamme www.elovena.fi, www.raisio.com ja www.raisioagro.com