Viljat

Laadukkaat, kotimaiset viljat ovat Raision tärkeimpiä raaka-aineita. Viljanhankinta perustuu Raision ja viljelijöiden toimivaan yhteistyöhön ja sopimusviljelyyn. Noin 95 prosenttia käyttämästämme viljasta on kotimaista.

Raisiosta viljansiemenet ensi kevään kylvöille


Raisio tekee yhteistyötä viljansiemenkaupassa Raisioagron kanssa. Viljasiemenet on siis mahdollista hankkia omalta viljanostajaltasi. Tarjolla oleva lajikevalikoima koostuu Raisioagron lajikevalikoimasta ja sitä täydentää Peltosiemenen lajikevalikoima.

Myynnissä olevien kylvösiemenlajikkeiden valikoima on kuvattu lyhyesti tällä sivulla. Liitteenä on lajikkeen tuotekortti, jossa on tarkemmin kuvattu lajikkeen ominaisuudet. Borealin lajikkeista löytyy tietoa myös Borealin sivuilta.

Kylvösiemenet voi noutaa joko Vihervakasta Oripäästä tai Peltosiemenen siemenpakkaamoilta. halutessasi kylvösiemenet toimitetaan kotipihaan asti.

Kevätvehnä

KWS Mistral on kauan odotettu myllyvehnäuutuus, joka on kasvuajaltaan hieman Amarettoa aikaisempi, mutta satoisampi. Hehtolitra- ja tuhannenjyvänpaino lajikkeiden parhaimpia. Mistar-kevätvehnän tuotekortti.

Quarna on laatuvarmin lajike myllyvehnän tuottajalle. Huippukorkean valkuaispitoisuuden ja erinomaisen leivontalaadun omaava lajike, joka on kasvuajaltaan keskitasoa. Quarna-kevätvehnän tuotekortti  Lisätieto Quarnasta löytyy Borealin sivuilta.

Anniina on viljelyvarma lajike jolla on aikaisuuteensa nähden erinomainen sadontuottokyky. Anniinan valkuaispitoisuus on lajikkeiston korkein. Anniina on viljelyvarma vaihtoehto koko kevätvehnän viljelyalueelle. Anniina-kevätvehnän tuotekorttiLisätietoa Anniinasta.

Lennox uusi saksalainen laatuvehnä Kruunun ja Quarnan kasvuaikaluokkaan. Valkuainen 13 % tasolla, sakoluku yli kolmensadan ja suuri jyvä. Kruunua ja Quarnaa satoisampi. Lennox-kevätvehnän tuotekortti.

Ohra

Crescendo on markkinoiden satoisin ohra-lajike ja sen laatuominaisuudet ovat erittäin hyvät. Cresendo-ohran tuotekortti.

KWS Irina on markkinoiden yksi satoisimmista ohra-lajikkeista. Se on melko myöhäinen ja lujakortinen. Valkuaispitoisuus on alhainen, tuhannenjyvänpaino erittäin korkea ja hehtolitrapaino keskitasoa. Menestynyt erittäin hyvin käytännön viljelyssä. KWS Irina-mallasohran tuotekortti.

Einar on lujakortinen ja monitahoiseksi melko myöhäinen, erittäin satoisa rehu- ja tärkkelysohra. Se menestyy hyvin eri maalajeilla. Einari-ohran tuotekortti. Lisätietoa Einarista.

Wolmari on erittäin aikainen monitahoinen ohra, jossa on todellista voittaja-ainesta. Wolmarissa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla huippusato, luja korsi sekä hyvä taudinkestävyys erityisesti verkkolaikkua vastaan. Wolmari ohran tuotekortti.  Lisätietoa Wolmarista.

Toria Virallisten lajikekokeiden satoisin ohralajike. Monitahoiseksi myöhäinen lajike. Jyväkoko suurempi kuin muilla monitahoisilla, lähellä kaksitahoisia lajikkeita. Toria-ohran tuotekortti.

Kaura

Matty sopii viljelijälle, joka haluaa tuottaa laatua satotasosta tinkimättä. Mattyssa yhdistyvät korkea satotaso, korkea hehtolitranpaino, suuri jyväkoko, pieni kuoripitoisuus ja korkea ydinsaanto. Hyvän satoisuuden vuoksi Matty sopii myös mainiosti rehukauraksi. Matty-kauran tuotekortti.

Niklas on aikaisista kauroista sekä satoisin että isojyväisin ja haastaa myöhempiäkin lajikkeita myllykauran raaka-ainetuotannossa. Tämä laadukkaan, erityisesti myllykäyttöön soveltuvan kauran tuotanto on mahdollista koko Suomessa. Niklas-kauran tuotekortti. Lisätietoa Niklaksesta.