Ruissopimukset ja syysvehnäsopimukset 2020

 

Raision viljanhankinta valmistautuu sopimuskauteen 2020 avaamalla rukiin ja syysvehnän sopimusten teon. Rukiista on mahdollisuus tehdä Ruis Plus- ja Vaasanin ruissopimuksia (toimitusjaksosopimus), sekä tietysti markkinahintaisia ja kiinteähintaisia sopimuksia.

Ruis Plus ja Vaasanin ruissopimus

Teemme rukiista perinteisiä markkinahintaisia ja kiinteähintaisia sopimuksia. Näiden sopimusten ehdot ovat ennallaan. Avaushinta kiinteäksi hinnaksi elo-lokakuulle 2020 on 181 €/tn. Tämä hinta elää markkinatilanteen mukaan ja voimassa olevan hinnan löydät raisio.com/viljan hinnat sivulta.

Ruis Plus –sopimuksessa perushinta on sidottu Raision noteeraamaan kevätvehnän (myllyvehnän) hintaan. Ruis Plus -sopimuksessa laatuvaatimukset täyttävän rukiin perushinta muodostuu myyntihetken myllyvehnän (Raisio) perushinnasta ja 10 €/tonni ruislisästä. Perushinnan voi kiinnittää syksyn 2020 myllyvehnän termiinihintaan (tammikuu 2020 alkaen) tai perushinnan voi sopia toimitusluvan sopimisen yhteydessä (1.8.2020 alkaen).

Vaasanin ruissopimuksen (toimitusjaksosopimus) sopimuspalkkion suuruus perustuu toimitusajankohtaan. Mitä kauemmin viljelijä pystyy varastoimaan rukiin omassa varastossa, sitä korkeampi palkkio. Rukiin perushinta määräytyy kuten markkinahintaisessa tai kiinteähintaisessa sopimuksessa. Toimitusjaksot 1.10 – 31.12.2020, sopimuspalkkio 3 €/tonni, 1.1. – 31.3.2021, sopimuspalkkio 4 €/tonni ja 1.4. – 30.6.2021, sopimuspalkkio 7 €/tonni.
Sekä Ruis Plus- että toimitusjaksosopimuksia teemme vain rajallisen määrän.

Ravintoraisio OY:n sopimus-  ja hankintaehdot rukiille 2020

Ruissopimukset Viljalaarissa tai Viljatorissa

Markkinahintaiset sopimukset voit tehdä Viljalaarin tai Viljatorin kautta. Kiinteähintaisen, Ruis Plus- ja toimitusjaksosopimuksen ostajan kanssa. Markkinahintaista sopimusta lukuun ottamatta sopimukset tehdään kirjallisina.

Syysvehnä

Syysvehnästä teemme tällä hetkellä markkinahintaisia sopimuksia ja toimitusjaksosopimuksia.