Newsroom

Rehukeksintö säästää luonnonkalakantoja

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on kehittänyt kalanrehun, jossa rehun sisältämää kalaöljyä voidaan aikaisempaa enemmän korvata ekologisemmalla ja edullisemmalla rypsiöljyllä ilman, että kalan hyvät ravintoarvot heikkenevät. Lisäksi rajallisen luonnonkaloista saatavan kalaöljyn käyttö rehuissa pienenee lähes puoleen.

Raisioagro on ollut Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen keskeinen yhteistyökumppani uuden kalanrehun kehittämisessä ja olemme jo ottaneet menetelmän käyttöön. Raisioagron Hercules LP -rehuilla kasvatettu kotimainen kirjolohi on hyvänmakuinen ja terveellinen tuote, jossa ihmiselle terveelliset EPA- ja DHA-rasvahappoarvot ovat ravitsemussuositusten mukaisella tasolla.

Kasvipohjaisen öljyn käyttö kalaöljyn rinnalla säästää maailman hupenevia luonnonkalavaroja. Hercules LP –rehut ovat ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia. Ne pienentävät kalankasvatuksen fosforipäästöjä peräti 26 prosentilla.

Raision ja Intellectual Venturesin yhteisyritys Benemilk Oy on jättänyt suomalaista kalanrehukeksintö koskevan patenttihakemuksen USA:ssa.

Juttu on julkaistu alunperin Raision Vastuullinen ruoka -blogissa 04.02.2014.