Viljat

Viljakauppaa koskevat ehdot

 

1. Viljan hinta, toimitusmäärä, toimitusaika, toimituspaikka ja sopimuksen kesto

Viljaerän perushinta määräytyy kaupantekohetkellä. Perushinta vahvistetaan tekstiviestillä, jonka viljelijä saa automaattisesti kaupan sopimisen jälkeen. Samassa viestissä vahvistetaan viljanmäärä, toimituspaikka ja –aika.

Perushinta noteerataan viljelykasvi- ja toimituspaikkakuntakohtaisesti raisio.com/viljelykasvien hinnat -sivulla.

2. Viljan laatu

Vastaanotettavan viljaerän laatu selviää vastaanottonäytteen perusteella ja analyysitiedot ovat viljelijän nähtävissä viljalaari-palvelussa.

Viljan vastaanottovaatimukset ja laatua vastaava hinnoittelu on ilmoitetaan viljelykasvikohtaisesti raisio.com/viljelykasvien hinnat -sivulla.

Viljelykasvinäytteet analysoidaan viljalaboratorioissamme yleisesti käytetyillä menetelmillä. Lisätietoa analyysimenetelmistä löytyy Raision yleiset ohjeet viljelykasvien toimituksiin –oppaasta.

3. Maksuajat ja menettelyt

Viljelykasvierät tilitetään keskimäärin 30 vrk:n kuluessa vastaanotosta. Viljelykasvikohtaisten tilitysten maksuajat ja menettelyt on ilmoitettu raisio.com/tilitykset -sivulla.

4. Ylivoimaisen esteen sattuessa sovellettavat säännöt

Ylivoimaisen esteen sattuessa, esimerkiksi vaikeiden kasvuolosuhteiden aiheuttamassa katotilanteessa, sovellettavat ohjeet löytyvät Raision sopimus- ja hankintaehdoista.

 

Raision sopimus- ja hankintaehdot viljelykasveille

Raision yleiset ohjeet viljelykasvien toimituksiin