Ruissopimukset kasvukaudelle 2019


Kotimaisen rukiin arvostus ja käyttö jatkuu myös ensi vuonna. Siksi on tärkeää, että saadaan ruista kylvöön tulevana syksynä. Raisio tarjoaa erilaisia sopimusmalleja rukiin viljelijöille.

Markkinahintainen sopimus on tuttu perussopimus, jossa ennen kylvöä täytyy päättää vain lajike ja sopimusmäärä. Kiinteähintaisessa sopimuksessa määrän ja lisäksi päätetään myyntihinta. Syksyn 2019 hinta noteerataan Raision viljanhinnat sivulla ja se voi vaihdella markkinatilanteen mukaan.

RuisPlus-sopimus malli otettiin käyttöön vuosi sitten. RuisPlus-sopimuksessa rukiin perusmyyntihinta määräytyy vehnän hinnan mukaan. Vehnän hintana käytetään Raision myllyvehnän hintaa, joka on voimassa toimitusaikaa sovittaessa. Vehnän hinnan päälle maksamme 15 €/tn ruislisää. Sopimuksen tekovaiheessa sovitaan siis lajike ja ruismäärä ja sopimusmalli.

Yhteistyö Vaasanin kanssa jatkuu. Tarjoamme myös ns. Vaasanin ruissopimuksia, joissa hinta määräytyy markkinatilanteen mukaan ja on sidoksissa toimitushetkeen. Perushinnan lisäksi maksamme sopimuslisää toimitusajankohdan mukaan eli 1.10-31.12.2019 + 3 €/tn ja 1.1.-30.5.2020 + 5 €/tn. Sopimusajankohtana määritetään lajike ja sopimusmäärä.

Sopimukset Viljalaarissa tai Viljatorissa

Markkinahintaisen perussopimuksen voi tehdä Viljalaarissa tai Viljatorissa. Erikoissopimukset tehdään suoraan ostajan kanssa ja niistä tehdään vielä erillinen sopimuspaperi. Erikoissopimuksia tehdään rajattu määrä, joten ole yhteydessä pian.

Rukiin siemenet Raisioagrosta

Raisioagro tarjoaa Raision kanssa ruissopimuksen tehneille alennuksen rukiin siemenen hankinnassa. Lajikkeina on valittavissa KWS Livado ja KWS Binntto.

Lisätietoa ruissopimuksissa ja siementilauksista saat viljan ostajilta.

Ravintoraision sopimus- ja hankintaehdot rukiille 2019