Hyppää sisältöön

Sopimuskausi 2022

Sopimusviljelykauden 2022 suunnittelu käynnissä. Tutustu Raision sopimuksiin.

Tulevalle sopimuskaudelle 2022 on viljelysopimusten laatiminen mahdollista. Syysviljojen lisäksi sopimusten laatiminen on mahdollista myös kevätviljoille ja härkäpavulle.

Sopimusvaihtoehdot viljoille ja härkäpavulle

Sekä rukiille että syysvehnälle mahdollisia sopimusvaihtoehtoja ovat markkinahintainen perussopimus tai erikoissopimuksista kiinteähintainen sopimus ja toimitusjaksosopimus.

Kevätviljojen osalta sopimuksia voi myös alkaa tehdä. Hintanoteeraukset sadolle 2022 löytyvät hintasivulta.

Syysviljojen viljely kannattaa

Syysviljat ovat jälleen kerran osoittaneet hyvän stressisietokykyä alkukasvukauden säävaihteluihin. Kun kevään aikana on kärsitty lämpötilavaihteluista ja runsaista sateista, ei syysviljojen kasvu ole häiriintynyt juurikaan. Päinvastoin kasvustot ovat pystyneet hyödyntämään sateita ja kosteutta ja kasvustot ovatkin vahvoja ja satonäkymät hyvät. Syysviljojen kylvöön kannattaa siis panostaa myös tänä kesänä ja jo nyt pohtia lajike valintaa ja sopimusasioita.

Syysviljojen osalta lajikevalikoima on laajentunut huimasti varsinkin rukiin osalta. Laadullisesti hybridiruislajikkeiden välillä ei näyttäisi olevan suuria eroja. Toisaalta osassa lajikkeita vastaanotettuja eriä on niin vähän, että niiden perusteella ei voi kovin painavia kommentteja antaa.
Syysvehnän viljelyn lisääntyessä huomiota pitää kiinnittää myös myllykäyttöön ja leivontaominaisuuksiin. Valtalajikkeiden leivontaominaisuudet eivät ole vielä kevätvehnälajikkeiden veroisia. Joten tähän toivotaan parannusta lajike-edustajien osalta. Tulemme julkaisemaan vertailutietoa syysvehnän laadusta lähiaikoina.

Sopimusehdot syysviljoille kasvukaudelle 2022

Sopimusehtoihin emme ole tehneet muutoksia. Suosittelemme maatalouden ympäristökorvausjärjestelmään kuulumista, sillä toimenpiteet antavat hyvän pohjan kestävälle viljantuotannolle.

Yleiset viljan toimittamista ja kauppaa koskevat ehdot ovat nyt omana kokonaisuutenaan ja varsinaiset sopimusehdot koskevat vain sopimusviljelyä. Ravintoraisio Oy:n viljelykasvien yleiset hankintaehdot koskevat kuitenkin samalla tavalla sopimusten alaisten erien toimittamista, kuin ns. spot-erien kauppaa ja toimittamista.

Ravintoraisio Oy viljelykasvien yleiset hankintaehdot

Ravintoraisio Oys allmänna villkor för anskaffning av odlingsgrädor

Ravintoraisio Oy:n viljelysopimusehdot sopimusviljelijöille vuodelle 2022 on julkaistu 29.6.2021.

Ravintoraisio Oy viljelysopimusehdot sopimusviljelijöille vuodelle 2022

 

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää, älä jää miettimään. Raision viljan ostajat palvelevat ammattitaidolla ja kokemuksella.

Viljakaupan yhteystiedot

 

Haku