Viljat

Viljansiemenet

Raisioagron laajasta viljansiemenvalikoimasta löydät varmasti itsellsesi sopivan lajikkeen. Etsit sitten satoisaa, laadukasta tai aikaista lajiketta

Viljansiementen varastopaikka on pääsääntöisesti Pöytyällä Vihervakassa. Osa lajikkeista toimitetaan myös Peltosiemenen pakkamoista. Katso lajikekuvaukset haluamasi kasvilajin kohdalta.

Viljansiementen laskurilla voit vertailla sertifioidun siemenen ja tilan oman siemenen kannattavuutta. Kokeile laskuria!

 

Kevätvehnä

KWS Mistral on kauan odotettu myllyvehnäuutuus, joka on kasvuajaltaan hieman Amarettoa aikaisempi, mutta satoisampi. Hehtolitra- ja tuhannenjyvänpaino lajikkeiden parhaimpia.

Quarna on laatuvarmin lajike myllyvehnän tuottajalle. Huippukorkean valkuaispitoisuuden ja erinomaisen leivontalaadun omaava lajike, joka on kasvuajaltaan keskitasoa.

Anniina on viljelyvarma lajike jolla on aikaisuuteensa nähden erinomainen sadontuottokyky. Anniinan valkuaispitoisuus on lajikkeiston korkein. Anniina on viljelyvarma vaihtoehto koko kevätvehnän viljelyalueelle.

Lennox uusi saksalainen laatuvehnä Kruunun ja Quarnan kasvuaikaluokkaan. Valkuainen 13 % tasolla, sakoluku yli kolmensadan ja suuri jyvä. Kruunua ja Quarnaa satoisampi

Syysvehnä

SW Magnifik on sadontuottokyvyltään ehdotonta eliittiä. Erittäin talvenkestävä. Erittäin lujakortinen. Korkea hehtolitrapaino.

Ohra

Crescendo on markkinoiden satoisin ohra-lajike ja sen laatuominaisuudet ovat erittäin hyvät.

Overture on erittäin satoisa kaksitahoinen ohra. Lujakortisena ja taudinkestävänä lajikkeena se on kiinnostava vaihtoehto myös rehu- ja tärkkelysohratuotantoon.

Barke on mallastajien kestosuosikki. Lajike on isojyväinen ja sillä on alhainen valkuaispitoisuus. Barkea soveltuu parhaiten hyvin kalkituille kivennäis- ja savimaille. Mallasohrana soveltuu hyvin myös vientiin.

KWS Irina on markkinoiden yksi satoisimmista ohra-lajikkeista. Se on melko myöhäinen ja lujakortinen. Valkuaispitoisuus on alhainen, tuhannenjyvänpaino erittäin korkea ja hehtolitrapaino keskitasoa. Menestynyt erittäin hyvin käytännön viljelyssä.

Einar on lujakortinen ja monitahoiseksi melko myöhäinen, erittäin satoisa rehu- ja tärkkelysohra. Se menestyy hyvin eri maalajeilla.

Wolmari on erittäin aikainen monitahoinen ohra, jossa on todellista voittaja-ainesta. Wolmarissa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla huippusato, luja korsi sekä hyvä taudinkestävyys erityisesti verkkolaikkua vastaan.

Toria Virallisten lajikekokeiden satoisin ohralajike. Monitahoiseksi myöhäinen lajike. Jyväkoko suurempi kuin muilla monitahoisilla, lähellä kaksitahoisia lajikkeita

Severi on laadukas ja erittäin satoisa monitahoinen uutuusohra. Lujakortisella Severillä on erittäin hyvä härmän- ja rengaslaikunkestävyys.

Kaura

Matty sopii viljelijälle, joka haluaa tuottaa laatua satotasosta tinkimättä. Mattyssa yhdistyvät korkea satotaso, korkea hehtolitranpaino, suuri jyväkoko, pieni kuoripitoisuus ja korkea ydinsaanto. Hyvän satoisuuden vuoksi Matty sopii myös mainiosti rehukauraksi.

Niklas on aikaisista kauroista sekä satoisin että isojyväisin ja haastaa myöhempiäkin lajikkeita myllykauran raaka-ainetuotannossa. Tämä laadukkaan, erityisesti myllykäyttöön soveltuvan kauran tuotanto on mahdollista koko Suomessa.

Riina on erittäin satoisa ja aikainen kaura, joka viihtyy erilaisissa viljelyolosuhteissa. Luja korsi ja hyvä taudinkestävyys varmistavat Riinan viljelyn onnistumista. Laatunsa puolesta Riina sopii kaikkiin kauran käyttötarkoituksiin.